Antena 3 CNN Economic Surse: Tarifele RCA maximale vor fi menținute până la sfârşitul anului

Surse: Tarifele RCA maximale vor fi menținute până la sfârşitul anului

Autoritatea de Supraveghere Financiară ar fi aprobat proiectul de Hotărâre a Guvernului privind menținerea tarifelor maximale RCA, până la sfârșitul lunii decembrie.

Surse: Tarifele RCA maximale vor fi menținute până la sfârşitul anului
Sursa foto: Profimedia Images
de Ioana Mircea    |    13 Sep 2023   •   14:22

Conform unor surse guvernamentale ASF ar fi aprobat proiectul de Hotărâre a Guvernului privind prelungirea perioadei, până la 31 decembrie 2023 de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Potrivit Autorității de Supraveghere Financiară, instituția care a elaborat varianta finală de act normativ, în urma analizelor efectuate, a rezultat că, per ansamblu, tarifele practicate la data de 28 februarie 2023 de către societățile de asigurări sunt mai mici decât prețurile de referință publicate la 7 martie 2023.

Citeşte şi: Situația polițelor Euroins. Milioane de români vor fi afectați

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat recent că valabilitatea poliţelor RCA Euroins va fi prelungită cu trei luni, până la 8 decembrie. Plafonarea ar expira în luna octombrie, iar solicitarea ASF prevede prelungirea cu încă trei luni.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să prelungească cu încă 3 luni, până pe 10 ianuarie 2024 și plafonarea prețurilor RCA, dar măsura se va lua de Guvern prin Hotărâre și e nevoie și de avizul Consiliului Concurenței, pentru că prelungirea se face pe legea concurenței. Nu există însă un document oficial”, potrivit hotnews.ro.

 

×
Subiecte în articol: tarife RCA
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close