Antena 3 CNN Economic Guvernul va rediscuta taxa de raft | Adaos comercial plafonat în cazul firmelor care primesc bani de la stat

Guvernul va rediscuta taxa de raft | Adaos comercial plafonat în cazul firmelor care primesc bani de la stat

Coaliţia de guvernare are în plan mai multe soluţii pentru a reduce preţul la alimente. Potrivit surselor, se ia în calcul modicarea taxei de raft, iar firmele ar putea fi nevoite să practice un adaos comercial plafonat.

de Cătălina Mănoiu    |    23 Feb 2023   •   13:11

Guvernul vrea să pună în discuție cu retailerii taxa de raft. Cei din executiv, potrivit unor surse, vor ca aceasta să fie eliminată.

În momentul de față, taxa de raft ajunge la 20%. Este o taxă pe care trebuie să o plătească şi fermierii care vor să își vândă produsele românești în supermarket-uri.

Pe lângă această taxă, reclamă fermierii, ei trebuie practic să suporte aceste costuri, deoarece produsul este mai scump.

Retailer-ul adaugă taxa de raft,TVA și de asemenea și un adaus comercial pe care nu îl pot controla fermierii. Asta face ca produsele românești să fie mai scumpe.

Prin urmare, Guvernul vrea să discute această problemă cu retailerii şi să vadă dacă se poate găsi o soluție.

Pe de altă parte, și Partidul Social Democrat pregătește măsuri menite să scadă prețurile alimentelor. O variantă luată în calcul, potrivit unor surse, este ca statul să ofere ajutor firmelor din industria alimentară. Aproximativ 10 milioane de euro ar putea să aloce, însă firmele vor fi obligate să limiteze adausul comercial.

×
Subiecte în articol: adaos comercial taxa la raft
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close