Antena 3 Economic Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea CFR Marfă a fost prelungit până pe 8 mai

Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea CFR Marfă a fost prelungit până pe 8 mai

de G.S.    |    20 Apr 2013   •   17:48
Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea CFR Marfă a fost prelungit până pe 8 mai
Sursa foto: Foto: Agerpres

Termenul de depunere a documentaţiei de participare la etapa de precalificare pentru privatizarea CFR Marfă a fost prelungit până pe 8 mai, de la 22 aprilie, iar termenul final pentru deschiderea ofertelor şi desemnarea câştigătorului este 20 iunie, a anunţat Ministerul Transporturilor.
   
"Reprezentanţii organismelor financiare internaţionale şi-au dat acordul pentru decalarea termenului de depunere a documentaţiei pentru etapa de precalificare, termen prelungit la solicitarea potenţialilor investitori interesaţi de achiziţionarea dosarului de prezentare şi de participare la procesul de privatizare", se arată într-un comunicat al ministerului, citat de Mediafax.
   
Iniţial se stabilise că documentele de participare pentru precalificarea la licitaţie ar fi trebuit depuse până la 22 aprilie.
 
Anunţul cu modificările termenelor din calendarul de derulare a ofertei de vânzare a CFR Marfă este publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.
   
Ministerul Transporturilor a scos la vânzare 51% din acţiunile companiei CFR Marfă, licitaţia urmând să pornească de la un preţ de 798,05 milioane lei (180 milioane de euro), iar câştigătorul să fie stabilit la jumătatea lunii iunie.
   
Procedura va avea trei etape - precalificare, negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, respectiv licitaţie cu ofertă în plic.
   
Ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, a anunţat marţi Guvernul că 12 companii "foarte puternice din Europa" sunt interesate de privatizarea CFR Marfă.
   
Privatizarea CFR Marfă este unul din angajamentele asumate de Guvern prin acordul cu FMI. CFR Marfă este cel mai mare operator de transport feroviar din România.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close