Antena 3 CNN Economic Nu toți angajații români vor primi tichete de masă majorate de la 1 august! Creșterea va fi aplicată doar anumitor persoane

Nu toți angajații români vor primi tichete de masă majorate de la 1 august! Creșterea va fi aplicată doar anumitor persoane

Marcel Ciolacu a anunțat, ieri, că începând cu 1 august 2023, angajații români vor primi bani în plus pe tichetele de masă. Din păcate, nu este vorba despre toți salariații, ci doar despre o parte dintre aceștia.

Nu toți angajații români vor primi tichete de masă majorate de la 1 august! Creșterea va fi aplicată doar anumitor persoane
de Laura Dinu    |    11 Iul 2023   •   16:00

„Reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor și patronatelor au agreat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii”, transmitea, ieri, Marcel Ciolacu.

Din păcate, acest lucru nu înseamnă că firmele vor oferi, automat, tichete mărite angajaților. Unul dintre motivele pentru care acest lucru nu se va întâmpla este faptul că legea nu impune firmelor să ofere valoarea maximă a tichetului de masă salariaților. Astfel, decizia de majorarea aparține în totalitate angajatorului, care trebuie să își facă calcule și să vadă dacă există disponibilitatea fondurilor necesare pentru ca acest beneficiu să poată fi acordat, scrie DCNews.

Citește și: Tichete de masă cu valoare mai mare pentru milioane de români, de la 1 august 2023

Un alt motiv ar fi situația economică dificilă. În contextul creșterii prețurilor, multe firme se confruntă cu greutăți financiare și sunt nevoite să depună eforturi pentru a evita concedierile. Cu atât mai mult o eventuală majorare a tichetelor ar putea fi amânată.

Tichetele de masă au devenit un beneficiu suplimentar la salariu încă de la introducerea lor, în anul 1998.

"Îmi doresc să începem de astăzi un dialog deschis cu sindicatele și patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua în perioada următoare. Guvernarea noastră este despre economie și reforme în beneficiul oamenilor.

Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică.

Vom menține liniile stabilite prin bugetul de stat și vom îndeplini angajamentele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, important instrument de reforme și investiții pentru țara noastră.

În același timp, așa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflației cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă și predictibilă de susținere a economiei și de creștere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: tichete de masa
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close