Antena 3 CNN Economic Se dă startul la o nouă serie de titluri de stat Fidelis. Dobânzile atractive oferite românilor de Ministerul Finanțelor

Se dă startul la o nouă serie de titluri de stat Fidelis. Dobânzile atractive oferite românilor de Ministerul Finanțelor

A doua serie de titluri de stat Fidelis va fi lansată luni, de Ministerul Finanțelor. Acesta a transmis și care vor fi dobânzile oferite.

Se dă startul la o nouă serie de titluri de stat Fidelis. Dobânzile atractive oferite românilor de Ministerul Finanțelor
Sursa foto: Profimedia Images
de Ioana Mircea    |    04 Apr 2024   •   16:48

Ministerul Finanțelor lansează a doua serie de titluri de stat Fidelis pentru populație, începând cu data de 8 aprilie și până pe 17 aprilie. Programul Fidelis vine cu dobânzi atractive pentru investitori, care sunt după cum urmează:

  • Pentru subscrieri în lei pe o perioadă de 1 an, se oferă o dobândă de 6%, iar pentru donatorii de sânge, dobânda crește la 7%.
  • Pentru investițiile pe termen mai lung, de 3 ani, dobânda este de 6,85% pe an.
  • Pentru cei care preferă euro, dobânda pentru o perioadă de 1 an este de 4%, iar pentru cei care optează pentru un interval mai lung de 5 ani, dobânda oferită este de 5% pe an.

Subscrierea minimă pentru emisiunile în lei este de 5.000 lei, însă pentru donatorii de sânge, aceasta este redusă la 500 lei. Pentru investițiile în euro, suma minimă este de 1.000 euro.

Dobânda este plătibilă anual, iar investitorii pot subscrie prin intermediul unor instituții financiare precum Alpha Bank, BT Capital Partners, BCR și BRD. De asemenea, pentru cei care sunt deja investitori pe piața de capital, subscrierea poate fi efectuată prin intermediul contului deschis la un broker, cu doar câteva click-uri.

Aceste emisiuni Fidelis oferă oportunități interesante pentru cei care doresc să-și plaseze economiile în instrumente financiare sigure și cu randamente competitive, potrivit hotnews.ro.

×
Subiecte în articol: titluri de stat Fidelis
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close