Antena 3 CNN Economic Firma care transformă mașinile obișnuite în vehicule electrice în doar 8 ore

Firma care transformă mașinile obișnuite în vehicule electrice în doar 8 ore

O companie a găsit modalitatea prin care o mașină obișnuită poate fi transformată într-un automobil electric în doar câteva ore.

Firma care transformă mașinile obișnuite în vehicule electrice în doar 8 ore
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    19 Ian 2024   •   20:33

Chiar dacă și-ar dori să treacă la versiuni prietenoase cu mediul, prețul mașinilor electrice este foarte mari pentru mulți dintre șoferi, așa că cea mai mare parte a acestora se mulțumește cu autovehiculele clasice, pe combustibil.

Însă un start-up german a găsit soluția: cei care vor să-și păstreze mașina o pot transforma într-una electrică.

Acest concept nu este unul nou, dar până acum dura mult ”schimbarea la față” a autoturismelor, de la două săptămâni la șase luni.

Compania din Germania, e-Revolt, care folosește un design nou al bateriei și are un flux de lucru propriu, poate converti o mașină obișnuită în una electrică în doar opt ore.

Citește și: Cea mai mare vulnerabilitate a mașinilor electrice: mulți renunță la ele din această cauză

Și poate face asta cu până la 42 de modele auto fabricate de principalii producărori auto, inclusiv Volkswagen Golf și Polo, Audi A3 și Seat Leon, un kit universal, relatează Euronews.

"Luăm motorul cu ardere internă și avem un cadru care folosește punctele vechi ale motorului. Și astfel putem schimba cu ușurință doar motorul cu noul cadru și cu componentele. De aceea, suntem mult mai rapizi decât o soluție individuală", a declarat Timo Walden, manager de proiect la e-Revolt și unul dintre primii investitori ai companiei.

Costul transformării se încadrează între 12.000 și 15.000 de euro.

 

×
Subiecte în articol: masini electrice
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close