Antena 3 CNN Economic Transport de persoane Romania - Anglia: Autocar vs Avion (P)

Transport de persoane Romania - Anglia: Autocar vs Avion (P)

Transport de persoane Romania - Anglia: Autocar vs Avion (P)
29 Iun 2017   •   10:37

Anglia este una dintre cele patru natiuni constitutive ale Regatului Unit. Teritoriul sau este format din punct de vedere geografic din doua treimi din partea de sud si partea centrala a Marii Britanii, dar si din insulele dinspre coasta din larg. In partea de nord se invecineaza cu Scotia, iar in partea de vest cu Tara Galilor. Anglia este legata de Europa continentala prin Tunelul Canalului.

Nu mai putin de 84 % din populatia din Marea Britanie traieste in aceasta tara - fiind un stat suveran, acest procent ii asigura locul 25 in topul “cea mai populata tara din lume” si locul 4 in topul "cea mai mare tara din punct de vedere al populatiei din Europa". Pe de alta parte, Anglia inregistreaza si 85% din PIB-ul din Marea Britanie.

Romanii au cel putin 3 motive de a cauta transport cu autocarul din Romania catre Anglia

Bineinteles ca motivele pentru care se cauta transport persoane Romania Anglia pot fi numeroase si inedite, insa cele mai frecvente sunt cele legate de job, turism si studii.

Anglia este o tara puternic industrializata, desi incepand cu 1970 productia si industria grea au intrat in declin, locul fiindu-le ocupat de servicii. Principalele exporturi englezesti sunt produsele farmaceutice, automobilele si bauturile alcoolice. O alta parte importanta a economiei Angliei este agricultura, aici producandu-se 60% din necesarul de produse alimentare. Doua treimi din productia agricola sunt dedicate cresterii animalelor, in timp ce o alta treime este dedicata culturilor diverse. Atat in industrie, cat si in agricultura, salariile pe care lucratorii le primesc nu pot fi comparate cu cele din Romania, motiv pentru care multi conationali decid sa isi caute job-uri in Anglia.

Mai mult, turismul a devenit un factor cheie in economia Angliei, atragand anual milioane de vizitatori. De astfel si multi romani cauta sa plece in Anglia in perioada vacantelor.

Nu in ultimul rand, romanii merg in Anglia pentru studii, aici existand intre cele mai performante sisteme academice universitare din lume: London School of Economic, University College London s.a.m.d.

Indiferent de motiv, cei mai multi dintre cei care isi propun sa ajunga in Anglia nu vor calatori cu masina personala, variantele cele mai frecventate fiind autocarul si avionul. Care dintre cele doua alternative inregistreaza plusuri mai multe, se va vedea in cele ce urmeaza.

Autocar sau avion pentru transportul persoanelor Romania Anglia?

Aspecte in comun:

  • Atat pentru transportul cu avionul, cat si pentru transportul cu autocarul, rezervarea locului se va face din timp;
  • In ambele variante se poate opta pentru ziua in care se va calatori. De astfel, www.euro-trans.ro, de exemplu, pune la dispozitia celor interesati un program flexibil ce include 4 plecari saptamanale (luni, joi, vineri si sambata).
  • In ambele variante calatorul poate transporta bagaj in costul biletului (desi mai consistent in cazul autocarului);
  • In ambele variante de transport Romania Anglia se calatoreste confortabil si sigur;

Avantajele transportului de persoane Romania Anglia cu avionul

Intre cele mai importante aspecte care pot motiva o persoana sa decida pentru calatoria cu avionul, unul singur nu poate fi egalat de autocar – timpul! Celelalte elemente care pot asigura o calatorie in conditii foarte bune se regasesc si in cazul autocarelor (mai mult, acestora li se adauga si alte avantaje).

De ce optiunea pentru transport persoane Romania Anglia cu autocarul poate fi considerata superioara celei cu avionul

Din unele puncte de vedere, calatoria cu autocarul se poate dovedi superioara celei cu avionul:

  • Imbarcarea pentru calatorie se poate face din cateva zeci de localitati ale tarii, ceea ce inseamna ca nu este necesara deplasarea intr-un punct major asa cum este aeroportul.
  • Desi dureaza mai mult pana se ajunge la destinatie, daca se calatoreste in scop turistic, persoanele de la bord nu se grabesc si vor fi incantate de peisajul de pe traseu.
  • Pe de alta parte, o astfel de calatorie poate fi realizata chiar la adresa dorita. EuroTrans, spre exemplu, pune la dispozitia calatorilor sai microbuze care ii vor astepta in Londra pentru a-i transporta la adresa solicitata.
  • Pasagerul va putea transporta in pretul biletului, 50 kg de bagaj.
  • Pretul biletului include si o masa calda pe traseu.
  • Nu in ultimul rand, pasagerilor li se fac reduceri pentru copii sau daca realizeaza calatoria intr-un grup format din mai multe persoane.

 

×
Subiecte în articol: transport
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close