Antena 3 CNN Economic Trucul pe care puţini şoferi îl ştiu pentru a plăti mai puţin pe benzină

Trucul pe care puţini şoferi îl ştiu pentru a plăti mai puţin pe benzină

Un truc pe care puţini şoferi îl ştiu pentru a plăti mai puţin pe benzină a fost prezentat pe TikTok, iar clipul a devenit viral, fiind urmărit de sute de mii oameni.

Trucul pe care puţini şoferi îl ştiu pentru a plăti mai puţin pe benzină
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    04 Aug 2022   •   14:00

Trucul este, de fapt, o metodă de alimentare a maşinii. În general, şoferii au obiceiuri diferite pentru a-şi alimenta maşinile şi merg la benzinărie, în general, când vor să facă plinul sau doar să alimenteze câţiva litri, atunci când au nevoie ori rezervorul s-a golit.

Metoda se referă la menţinerea rezervorului de benzină la jumătate, tot timpul, astfel încât pierderile prin evaporare să fie minime.

O femeie este cea care a explicat metoda în clipul video viral de pe TikTok, spunând că este unul dintre cele mai importante sfaturi pe care un şofer îl poate primi când vine vorba de economisirea benzinei.

"Umpleţi când rezervorul de benzină este plin pe jumătate. Dacă vă permiteţi, păstraţi-l tot timpul la jumătate. Care este motivul: cu cât ai mai mult gaz în rezervor, cu atât mai puţin aer ocupă spaţiul gol. Benzina se evaporă mai repede decât îţi poţi imagina", a spus femeia.

@prepared.living Gas Saving Tip #3 #savegas #gassavinghack #fuelcost #risingfuelcosts #savemoney #pumpinggas #gastank #inflation2022 #gasprices ♬ original sound - Crystal Atkeson

James Baker, un specialist auto de la RegCarCheck, a explicat că trucul reprezintă o modalitate bună pentru șoferi să urmărească economia de combustibil.

"Cu cât țineți mai multă benzină în rezervor, cu atât mai puțin aer umple spațiul gol. Când combustibilul se întâlnește cu aerul, acesta se evaporă mai repede.

Rezervele de benzină au un acoperiș interior care limitează evaporarea, conducerea cu mai puțin oxigen în rezervor elimină acest lucru în continuare. Este un pont grozav", a declarat acesta.

Pe acelaşi subiect - Prețul benzinei și al motorinei în România, astăzi, 4 august 2022. Carburanţii continuă să se ieftinească

×
Subiecte în articol: şoferi benzina
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close