Antena 3 CNN Economic Trucuri care te ajută să ai facturi mai mici la căldură

Trucuri care te ajută să ai facturi mai mici la căldură

Reducerea costurilor la întreţinere poate fi realizată prin respectarea unor paşi simpli, care te vor ajuta să ai o casă călduroasă.

Trucuri care te ajută să ai facturi mai mici la căldură
Sursa foto: getty images | zoranm
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2022   •   11:39

O regulă de bază se referă la modul de poziţionare al caloriferelor, fiind important ca acestea să fie instalate sub ferestre, pentru a se evita formarea condensului.

Caloriferele nu trebuie să fie acoperite de draperii sau perdele, acestea împiedicând răspândirea căldurii în cameră.

Ferestrele neizolate reprezintă o altă cauză a pierderii căldurii, precum şi timpul alocat pentru aerisirea camerei. Potrivit specialiştilor, 10 minute sunt suficiente pentru intrarea aerului curat în cameră, fără a scoate căldura afară.

De asemenea, atunci când se află lângă o sursă de încălzire, mobila din cameră poate împiedica răspândirea căldurii. De aceea, este recomandat ca patul sau canapeaua să fie aşezate astfel încât aerul cald să poată circula în încăpere.

Pe timp de iarnă, covoarele contribuie la crearea unui spaţiu confortabil, însă acestea îndeplinesc un rol important, deoarece absorb căldura şi împiedică pierderea ei prin podea.

În plus, activitatea realizată de gospodine în bucătărie poate fi benefică şi pentru încălzirea apartamentelor, căldura degajată de cuptor conducând atât la creşterea temperaturii din bucătărie, cât şi din celelalte camere.

Un alt sfat al specialiştilor este legat de modul cum este poziţionată canapeaua din cameră. Pe timpul iernii, nu este recomandat ca o canapea să stea lângă sursa de căldură. Ca şi în cazul draperiilor, canapeaua absoarbe căldura care ar putea încălzi o cameră întreagă, dar dacă patul este înlăturat de lângă sursa de căldură aerul cald poate circula liber în încăpere.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close