Antena 3 CNN Economic Un lanț celebru de restaurante a închis două localuri în Centrul Vechi. Pagubă uriașă

Un lanț celebru de restaurante a închis două localuri în Centrul Vechi. Pagubă uriașă

Un lanț celebru de restaurante a închis două localuri în Centrul Vechi. Pagubă uriașă
08 Dec 2015   •   15:38

Grupul City Grill a închis două restaurante din Centrul Vechi, situate în clădiri cu risc seismic. Este vorba despre City Grill Lipscani și Trattoria Buongiorno de pe strada Franceză. Măsura a afectat 100 de angajați și a generat pierderi de 700.000 euro pentru fiecare unitate, scrie b3655.ro.

Marian Alecu, asociat minoritar în cadrul grupului City Grill, fondat împreună cu Dragoş Petrescu, spune că şi-au asumat închiderea celor două clădiri din centrul vechi al Capitalei, iar decizia afectează 100 de angajaţi ai grupului.

Alecu estimează că au ajuns prin închiderea restaurantelor la pierderi de 700.000 de euro pentru fiecare dintre acestea, potrivit revistei Business Magazin. Se vor muta tot în centrul vechi, dar estimează că procesul va dura aproximativ 6 luni. „În primul rând, nu aveam cum să consolidăm noi, iar în al doilea rând, ambele localuri erau în clădiri de peste 7 etaje. Or, pentru acest gen de clădiri durează cel puţin 2-3 ani să consolidezi şi costă extraordinar de mult, iar în plus consolidarea trebuie făcută de proprietari.“

×
Subiecte în articol: centrul vechi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close