Antena 3 CNN Economic Ungureanu: Situaţia economică permite recuperarea salariilor bugetarilor. Fondul de 5 miliarde de euro să rămână intangibil

Ungureanu: Situaţia economică permite recuperarea salariilor bugetarilor. Fondul de 5 miliarde de euro să rămână intangibil

Ungureanu: Situaţia economică permite recuperarea salariilor bugetarilor. Fondul de 5 miliarde de euro să rămână intangibil
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Mai 2012   •   19:04

Situaţia economică de astăzi permite revenirea salariilor bugetarilor la nivelul de dinainte de reducerile aplicate în 2010, a declarat, miercuri, premierul demis Mihai-Răzvan Ungureanu, care şi-a prezentat bilanţul mandatului, informează Agerpres.

Prim-ministrul a ţinut să precizeze că rezerva de 5 miliarde de euro de care dispun autorităţile trebuie să rămână intangibilă şi să nu fie afectatp de decizii populiste.

"Situaţia economică permite astăzi revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior măsurilor de austeritate asumate de Executivul anterior. Lăsăm aceste lucruri pregătite pentru a fi puse în practică, dar ce a fost esenţial a făcut acest Guvern", a susţinut Ungureanu.

După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor iniţiale ar mai fi necesară o creştere cu circa 16%.

"S-a vorbit în ultima vreme despre existenţa unor resurse de 5 miliarde de euro în Trezorerie. Nu sunt bani apăruţi peste noapte, ei sunt acolo de ceva timp, reprezintă rezerva de care avem nevoie pentru vreme rea şi trebuie să rămână intangibilă, nu lăsată să alimenteze decizii populiste care să distrugă efortul de austeritate al plătitorului de taxe", a adăugat premierul Ungureanu.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close