Antena 3 CNN Economic Ungurii vin în România să-şi alimenteze maşinile, din cauza scumpirii combustibilului din ţara lor

Ungurii vin în România să-şi alimenteze maşinile, din cauza scumpirii combustibilului din ţara lor

Ungurii vor putea să facă economie, dacă îşi alimentează maşinile cu carburant în România, după ce combustibilul s-a scumpit la ei în ţară.

Ungurii vin în România să-şi alimenteze maşinile, din cauza scumpirii combustibilului din ţara lor
Sursa foto: Getty Images I Travel Couples
de Georgiana Adam    |    15 Ian 2024   •   11:20

De luni, 15 ianuarie, în Ungaria se scumpește combustibilul. Mai precis, prețul combustibilului va crește cu 21 HUF pe litru, din cauza majorării accizelor, scrie presa maghiară.

Aceasta ar fi a doua majorare din ianuarie 2024, astfel că un litru de benzină în Ungaria a ajuns să coste cu 70 HUF mai mult decât în România. 

Majorarea obligatorie a accizelor este aplicată de Mol în două tranșe, a doua tranșă intrând în vigoare de luni, 15 ianuarie. 

După majorări, prețul mediu al benzinei va fi de 580 HUF/litru, în timp ce cel al motorinei va fi de 608 HUF/litru la nivel național.

Citeşte şiBenzina şi motorina s-au ieftinit. Prețul carburanților în România, astăzi, 15 ianuarie 2024

În România, se găseşte benzină pentru 500 de HUF la o pompă situată la mai puțin de un kilometru de granița cu Ungaria, unde s-au prezentat deja sâmbătă mulți șoferi maghiari. 

În felul acesta, ei fac o economie de 12.000 forinți pe lună, realimentând mașinile în România, potrivit stiridecluj.ro.

×
Subiecte în articol: benzina motorina carburanti Ungaria
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close