Antena 3 Economic Uniunea Europeană ne dă bani pentru autostrada Sibiu-Pitești

Uniunea Europeană ne dă bani pentru autostrada Sibiu-Pitești

de Bianca Voinea    |    06 Sep 2020   •   10:35
Uniunea Europeană ne dă bani pentru autostrada Sibiu-Pitești
Sursa foto: Hepta

Comisia Europeană a aprobat 875 de milioane de euro de la Fondul de coeziune pentru prima fază a autostrăzii Sibiu-Pitești. O veste extrem de bună, având în vedere că România se afla în coada clasamentului U.E. din punct de vedere al numărului de kilometri de autostrăzi.

Noul tronson va însemna un plus financiar semnificativ în economia românească. Explică mai multe Adrian Negrescu, consultant financiar, în clipul video. 

NOU RECORD PENTRU EURO. ÎN CE MONEDĂ ECONOMISIM PENTRU A NU PIERDE BANI

O explicație pentru creșterea euro ar fi că în perioadele de criză oamenii se îndreaptă către monede sigure. Astfel, cererea pentru lei fiind în scădere, scade și valoarea monedei naționale.

Cum îi afectează pe români în mod direct fluctuația cursului valutar, dar și în ce monedă ar fi mai sigur să economisim în această perioadă, în funcție de nevoile fiecăruia, aflați de la consultantul financiar Irina Chițu. Vezi clipul video.

CREȘTERI DE 300% PE BURSĂ PENTRU COMPANIILE IT

Acțiunile companiilor de IT au luat avânt pe bursă. Creșterea vine și ca urmare a schimbării comportamentului jucătorilor. Dacă în anii precedenți brokerii erau filtrul dintre investitori și acțiuni, acum tinerii își fac conturi directe pe bursă și pot juca după regulile proprii.

În plus, lichiditatea excesivă introdusă în piață de către Banca Centrală Europeană și de către FED este o altă explicație a acestei creșteri. Mai multe aflați de la consultantul financiar Dragoș Marineanu, din clipul video.

BizNews este o rubrică realizată de Bianca Voinea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close