Antena 3 CNN Economic Val de rezervări înainte de minivacanţa de Sfânta Maria. Unde se mai găsesc locuri de cazare

Val de rezervări înainte de minivacanţa de Sfânta Maria. Unde se mai găsesc locuri de cazare

Majoritatea românilor pleacă în minivacanţă de Sfânta Maria şi cele mai multe rezervări sunt făcute în ţară.

Val de rezervări înainte de minivacanţa de Sfânta Maria. Unde se mai găsesc locuri de cazare
Sursa foto: Hepta | MMA / Vlad Stan
de Georgiana Adam    |    11 Aug 2022   •   15:55

Scumpirile nu par să sperie pe nimeni, pentru că rezervările au crescut cu 106%. 

"Locuri mai sunt, firește, și le recomand turiștilor încă nehotărâți să apeleze la agențiile de turism, pentru că o agenție de turism are sute sau mii de posibilități de cazare și turistul poate inclusiv mâine, pentru că majoritatea agențiilor lucrează până vineri la închiderea programului, să mai găsească opțiuni de cazare. 

Ţinând cont că vorbim de o minivacanță, majoritatea destinațiilor sunt România și țările învecinate, în special Bulgaria, cu litoralul bulgăresc. 

Oricum, așa cum 1 Mai și Rusaliile reprezintă minivacanțele care preced sezonul estival și dau pulsul, Sfânta Maria reprezintă minivacanța aflată în plin sezon estival, pentru că acum vorbim de vârful de sezon. 

Nu toți au concedii, unii le-au luat deja, unii urmează, dar ținând cont de ziua liberă, mulți profită să rezerve măcar mini-sejururi de 2-3 nopți. Mulți pleacă mâine și revin luni seara, dar sunt și turiști care și mai au o zi liberă şi pleacă, de exemplu, duminică și revin marți sau miercuri.

În turism, prețurile au crescut mult mai puțin decât prețurile la combustibil sau de larg consum, unde s-au dublat sau chiar s-au triplat. 

Agențiile de turism oferă, de exemplu, cazări pe litoralul românesc pornind de la 250 de lei camera pe noapte, fără mic dejun, la 3 stele și, bineînțeles, se poate ajunge la 500-600 de lei sau mai mult, la 4-5 stele, cu mic dejun inclus. 

Trebuie să se știe că și noi avem hoteluri în regim all inclusiv. Pe litoralul bulgăresc, la fel. Sunt oferte pornind de la 100 și ceva de euro camera fără servicii de masă, până la 700-800 de euro 3 nopți la hoteluri mai selecte.

Lăsând la o parte litoralul, sunt și turiști care vor alte zone din România. Stațiunile balneare sunt căutate precum Băile Herculane, Băile 1 Mai, Băile Olănești, Tușnad, Covasna, stațiunile montane, Bușteni, Sinaia, Poiana Brașov, Predeal. 

Dar sunt şi turiști care preferă să se relaxeze într-un cadru natural în Transilvania, pornind de la zonele săsești, din centrul Transilvaniei, pornind de la județele Brașov, Sibiu, unde avem Mărginimea Sibiului, Țara Făgărașului, care crește foarte mult în ultima vreme. 

Apoi sunt turiști care aleg și Maramureș, județul Satu Mare, Oradea. Și acolo sunt foarte multe zone de turism rural, dar şi Munții Apuseni, Țara Oașului", a spus Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, joi, la Antena 3.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close