Antena 3 CNN Economic Valoarea colosală a afacerii cu GPL, pe care o deține familia Doldurea. Unii români nici nu visează la suma asta

Valoarea colosală a afacerii cu GPL, pe care o deține familia Doldurea. Unii români nici nu visează la suma asta

Afacerea cu GPL, derulată prin șase companii, pe care o deține familia Doldurea valorează o sumă colosală. Mulți români nici nu visează la o așa avere.

Valoarea colosală a afacerii cu GPL, pe care o deține familia Doldurea. Unii români nici nu visează la suma asta
de Ioana Mircea    |    30 Aug 2023   •   12:36

Flagas, compania care deţinea depozitul ilegal de GPL din Crevedia, o parcare de fapt unde se muta gazul dintr-o cisternă în alta, este doar una dintre companiile active în domeniul GPL deţinute de familia Doldurea.

Firma este controlată de Ionuţ Daniel Doldurea şi de Cosmin-Ionuţ Stîngă şi a avut anul trecut un business de 595,9 mi­lioane de lei, un profit net de 32,7 milioane de lei, fiind unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de GPL.

Dar aceasta nu este singura firmă deţinută de familia Doldurea activă în domeniul combustibililor. În total, Ionuţ Doldurea, alături de fratele său Cristian Doldurea firgurează ca acţionari sau administratori în şase companii active în domeniul comerţului cu GPL, toate aceste firme având anul trecut un business cumulat de aproape 1,2 miliarde de lei şi 459 de angajaţi.

Citește și: Imaginile "imperiului" Doldurea. Firma familiei primarului din Caracal, amendată de trei ori la ultimul control

Mai departe, atrage atenţia faptul că din şase companii, patru sunt înregistrate în Caracal, acolo unde primar este Ion Doldurea, tatăl fraţilor Ionuţ şi Cristian Doldurea.

Compania Flagas, de exemplu, lucra sub CAEN-ul Comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi în magazine specializate, iar pentru autorizaţia de funcţionare este necesar chiar avizul de la primărie. Dintre companiile care compun miliardul de lei din GPL al fraţilor Doldurea, cele mai mari sunt Flagas, Rombeer Crîngaşu, preluată anul trecut de Flagas, şi Ade Gas Oil Company.

În acest moment este că punctul de lucru din Crevedia era închis din 2020, de atunci încolo pe respectivul amplasament derulându-se operaţiune de trasvazare (mutare dintr-o cisternă în alta de GPL), fără niciun aviz, potrivit zf.ro.

×
Subiecte în articol: explozii crevedia valoare afacere gpl
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close