Antena 3 CNN Economic Varujan Vosganian: Privatizarea Oltchim a fost agreată de FMI

Varujan Vosganian: Privatizarea Oltchim a fost agreată de FMI

Varujan Vosganian: Privatizarea Oltchim a fost agreată de FMI
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Ian 2013   •   10:50

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, sâmbătă seară, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții FMI, că privatizarea Oltchim a fost agreată de Fondul Monetar.

“Termenii pe care noi i-am propus în scrisoarea de intenţie au fost în principiu agreaţi de FMI. Mă refer în principal la privatizarea Oltchim, la intrarea în insolvenţă, pe care, e drept, eu o văd ca pe o şansă de restructurare şi valorificare a părţilor viabile. FMI are o vizune mai pesimistă”, a spus ministrul Finanţelor.

"Probabil că FMI şi CE au în vedere şi experienţele anterioare, dar eu pot să vă spun, din păcate, că anterioara privatizare nu a fost doar o audieţie a unor melodii puse pe computer şi a costat Oltchimul acumularea unei datorii suplimentare de aproape 100 de milioane de euro. Fireşte că ar fi o soluţie mai uşoară aceea de a lichida bucată cu bucată. Eu am explicat faptul că Oltchim este un dintre cele mai importante unităţi din Europa centrală şi de est în acest domeniu. Din punct de vedere tehnologic, chiar dacă nu este adaptat la zi, Oltchim este încă, într-o oarecare măsură, competitiv şi poate să îşi vândă produsele pe piaţă", a adăugat Varujan Vosganian, conform pesurse.ro.

Au existat şi mici observaţii legate de modul în care a fost redactat textul, dar liderul PNL este convins că "ne vom înţelege şi asupra acestui lucru".

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close