Antena 3 CNN Economic Veşti bune pentru 800.000 de familii de români. Marcel Ciolacu: "Majorările pensiilor și salariilor nu vor fi luate în calcul"

Veşti bune pentru 800.000 de familii de români. Marcel Ciolacu: "Majorările pensiilor și salariilor nu vor fi luate în calcul"

Sunt veşti bune pentru 800.000 de familii de români, iar premierul Marcel Ciolacu a spus că, pentru a putea primi ajutor, guvernul nu va mai lua în calcul majorările de pensii și salarii de la 1 ianuarie.

Veşti bune pentru 800.000 de familii de români. Marcel Ciolacu: "Majorările pensiilor și salariilor nu vor fi luate în calcul"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2024   •   13:00

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, în debutul ședinței de Guvern, că are în primă lectură un act normativ care asigură în continuare familiilor vulnerabile dreptul la ajutorul de încălzire și suplimentul pentru energie, pentru cât a rămas din sezonul rece.

Pentru a putea continua acordarea acestor ajutoare, guvernul nu va mai lua în calcul majorările de pensii și salarii de la 1 ianuarie.

Potrivit premierului, fără această măsură, multor români le-ar înceta aceste ajutoare sau le-ar primi în valori mai mici.

"Avem în primă lectură un act normativ foarte important. 

Trebuie să asigurăm în continuare persoanelor din categoriile vulnerabile dreptul la ajutorul de încălzire și suplimentul pentru energie pentru cât a rămas din sezonul rece.

Astfel, majorările de pensii sau salarii de la 1 ianuarie nu vor fi luate în calcul la stabilirea acestor forme de sprijin. 

Fără această măsură, multor români le-ar înceta aceste ajutoare sau le-ar primi în valori mai mici. Ar fi profund incorect să ajungem la asemenea situații, mai ales în acest moment.

Așadar, luăm această decizie de exceptare, fiind vorba de viața a circa 800.000 de familii ce beneficiază de aceste ajutoare", a anunţat, vineri, premierul Marcel Ciolacu.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close