Antena 3 CNN Economic Vești extraordinare pentru românii cu rate. Noi dobânzi la credite

Vești extraordinare pentru românii cu rate. Noi dobânzi la credite

Românii vor avea rate mai mici la credite. Banca Naţională a României a publicat noua valoare a IRCC, la 2,41%, calculată în baza dobânzilor reale din T1 2020. 

Vești extraordinare pentru românii cu rate. Noi dobânzi la credite
Sursa foto: Agerpres
30 Iun 2020   •   19:33

Valoarea precedentă a IRCC era de 2,44%, astfel că românii vor plăti rate mai mici la credite pentru următoarele trei luni. IRCC rămâne sub nivelul anunţat pentru Robor, care marţi era cotat la 2,20%.

Reducerea IRCC vine după ce BNR a redus şi dobânda de politică monetară la 1,75%. Băncile acordă începând cu luna mai 2019 credite noi retail în lei cu dobândă variabilă legate de o nouă referinţă, respectiv indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor - IRCC - care a înlocuit ROBOR în contractele de credit retail în lei.

BNR a redus şi dobânda de politică monetară la 1,75%

Noul indice IRCC este calculat exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare pentru o anumită perioadă, la care băncile pot să adauge o anumită marjă fixă. IRCC se calculează la finalul fiecărui trimestru.

Indicele ROBOR la 3 luni - 2,20%

Indicele ROBOR la 3 luni s-a menţinut marţi la nivelul de luni, de 2,20%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României. Indicele ROBOR la 6 luni s-a menţinut la rândul său la 2,25%.

×
Subiecte în articol: dobanzi credite rate
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close