Antena 3 Economic Vești extraordinare pentru românii cu rate. Noi dobânzi la credite

Vești extraordinare pentru românii cu rate. Noi dobânzi la credite

30 Iun 2020   •   19:33
Vești extraordinare pentru românii cu rate. Noi dobânzi la credite
Sursa foto: Agerpres

Românii vor avea rate mai mici la credite. Banca Naţională a României a publicat noua valoare a IRCC, la 2,41%, calculată în baza dobânzilor reale din T1 2020. 

Valoarea precedentă a IRCC era de 2,44%, astfel că românii vor plăti rate mai mici la credite pentru următoarele trei luni. IRCC rămâne sub nivelul anunţat pentru Robor, care marţi era cotat la 2,20%.

Reducerea IRCC vine după ce BNR a redus şi dobânda de politică monetară la 1,75%. Băncile acordă începând cu luna mai 2019 credite noi retail în lei cu dobândă variabilă legate de o nouă referinţă, respectiv indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor - IRCC - care a înlocuit ROBOR în contractele de credit retail în lei.

BNR a redus şi dobânda de politică monetară la 1,75%

Noul indice IRCC este calculat exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare pentru o anumită perioadă, la care băncile pot să adauge o anumită marjă fixă. IRCC se calculează la finalul fiecărui trimestru.

Indicele ROBOR la 3 luni - 2,20%

Indicele ROBOR la 3 luni s-a menţinut marţi la nivelul de luni, de 2,20%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României. Indicele ROBOR la 6 luni s-a menţinut la rândul său la 2,25%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close