Antena 3 CNN Economic Victor Ponta lasă proiectul Roşia Montană pe seama Parlamentului

Victor Ponta lasă proiectul Roşia Montană pe seama Parlamentului

Victor Ponta lasă proiectul Roşia Montană pe seama Parlamentului
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    19 Aug 2013   •   20:42

Exploatarea de la Roşia Montana va începe în măsura în care Parlamentul va adopta legea care prevede condiţiile de mediu şi de participare a statului român, a declarat, luni, premierul Victor Ponta, adăugând că toţi banii care rezultă din redevenţe şi beneficii vor intra într-un fond special de dezvoltare durabilă

Întrebat dacă exploatrea de la Roşia Montană va începe la sfârşitul anului 2016, Ponta a răspuns: "Nu. Va începe orice fel de explorare şi exploatare numai în măsura în care Parlamentul va adopta o lege care să prevadă condiţiile de mediu, condiţiile de participare a statului român, faptul că toţi banii care rezultă din redevenţe, beneficii vor intra într-un fond special de dezvoltare durabilă. Numai dacă Parlamentul, după care preşedintele, toate procedurile vor fi îndeplinite. Înainte, nici vorbă".

El a precizat că Guvernul va trimite Parlamentului rezultatele negocierilor până la începutul sesiunii parlamentare.

"Mai departe, cum şi cât timp va trece prin cele două Camere, dacă va trece, dacă va fi adoptat, dacă va fi modificat, nu ştiu să vă spun", a spus Ponta.

El a menţionat că Guvernul a avut ca obiectiv în primul rând schimbarea şi întărirea până la cele mai înalte standarde a condiţiilor de mediu, o participare a statului român mai semnificativă decât era şi un nivel al redevenţelor mare pentru că beneficiile care rezultă vor intra într-un fond special de dezvoltare şi nu la bugetul statului.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta Rosia Montana
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close