Violeta Alexandru face lumină în declaraţiile cotroversate despre creşterea pensiilor. "Nu am de gând să..."

de Denisa Nedelcu    |    06 Iul 2020   •   13:47
Violeta Alexandru face lumină în declaraţiile cotroversate despre creşterea pensiilor. "Nu am de gând să..." Hepta

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus, luni, că va mări pensiile, dar nu a dat şi un procent, explicând că, mai întâi, vrea să discute cu echipa de la Ministerul de Finanţe. Ea a spus că nu vrea să arunce cifre mari şi, apoi, să taie din bani.

"Nu am de gând să fiu populistă, să arunc cu procente, vreau să lucrez cu echipa Ministerului de Finanţe. Prin urmare, da, vor creşte pensiile. Vin spre mine pensionari cu nevoi privind acoperirea cheltuielilor zilnice, înţeleg foarte bine aceste lucruri. Pe de altă parte trebuie să fiu corectă, deşi este nevoie de creşterea pensiilor, există diferenţe evidente. Nu sunt adepta pensiilor speciale", a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, luni, potrivit libertatea.ro.

În ce priveşte bugetul pentru pensii, şefa de la Muncă spune că de acest aspect răpunde Ministerul de Finanţe.

"Ar fi o tragedie să faci măriri de pensii şi apoi să revii să le tai. Ministerul Finanţelor Publice ne va prezenta, la jumătatea anului, situaţia încasărilor la buget. Cu privire la situaţia bugetului, nu eu sunt cea care trebuie să răspundă, ci Ministerul de Finanţe", a explicat Violeta Alexandru.

Totuşi, ea a subliniat că se doreşte mărirea pensiilor din septembrie. "Avem o reală determinare să creştem pensiile. Pe mine mă interesează să fim corecţi cu oamenii, să le explicăm toate elementele. Pentru mine este important acest test de sinceritate şi rigoare. De promis, putem să promitem tot", a continuat ministrul Muncii.
 

Parteneri
x close