Antena 3 CNN Economic Virgil Popescu: Granturi nerambursabile în valoare de 1 miliard de euro, destinate IMM-urilor

Virgil Popescu: Granturi nerambursabile în valoare de 1 miliard de euro, destinate IMM-urilor

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus că IMM-urile vor avea la dispoziție, sub formă de granturi din fonduri europene, suma de un miliard de euro, în viitorul pachet de relansare economică pregătit de Guvern. Banii urmează să fie împărțiți în trei proiecte.

Virgil Popescu: Granturi nerambursabile în valoare de 1 miliard de euro, destinate IMM-urilor
Sursa foto: Hepta
04 Iun 2020   •   13:25

”IMM-urile vor avea la dispoziție un miliard de euro, sub formă de granturi nerambursabile din fonduri europene, în viitorul pachet de relansare economică pregătit de Guvern", a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

”Va exista, la Ministerul Economiei, un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de un miliard de euro. Va fi împărțit în trei proiecte:

– 550 milioane euro granturi pentru investiții, până în 200.000 de euro fiecare grant;

– 350 milioane granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente;

– 100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă.

Vor fi fonduri europene cu această destinație, e un program negociat cu Comisia Europeană de Ministerul Fondurilor Europene și care va fi derulat de Ministerul Economiei.”, susține Virgil Popescu.

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close