Antena 3 CNN Economic Virgil Popescu, despre preţul motorinei: "Va urma o cotaţie în jos"

Virgil Popescu, despre preţul motorinei: "Va urma o cotaţie în jos"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este de părere că preţul motorinei va scădea sau cel mult va rămâne la nivelul la care este acum. 

Virgil Popescu, despre preţul motorinei: "Va urma o cotaţie în jos"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    14 Sep 2022   •   14:24

"Cred că va urma o cotaţie în jos (preţul motorinei - n.r.) sau se va menţine unde este acum", a estimat miercuri ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Importurile (de motorină) din Rusia sunt reglementate până pe 5 februarie. Jucătorii din piaţă găsesc surse alternative. 

Grecia este o sursă de motorină, Orientul Mijlociu, nu e Rusia singura sursă de diesel din lume”, a mai declarat ministrul Energiei.

Preţul motorinei nu a fost unul foarte ridicat miercuri dimineaţă, însă la prânz, dolarul american a avut o creştere spectaculoasă, astfel că sunt prognozate din nou creşteri ale preţurilor.

"A crescut uşor şi cu paritatea leu-dolar, că acciza se plăteşte la dolar", a precizat Virgil Popescu.

Prețul benzinei și al motorinei în România, astăzi, 14 septembrie 2022. Cât costă un litru de carburant

Prețul benzinei și al motorinei în România, 14 septembrie 2022. Carburanţii standard se comercializează astăzi în România cu preţuri cuprinse între 7.13 lei/l și 8.53 lei/l.

Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 14 septembrie, pot fi verificate online de șoferi pe Monitorul Preţurilor.

Întrebat de ce a început să crească iar prețul motorinei, ministrul a răspuns: "Motorina a avut cotaţii, România este importatoare. Am văzut şi eu creştere de la 8,33 lei/litru la 8,44, o creştere de 11 bani. 

Cotaţia motorinei a crescut uşor si cu paritatea dolar-euro, pentru că acciza se plăteşte la dolar. 

Dar nu estimez o creştere foarte mare a preţului la motorină. Am discutat în piaţă şi posibil să vină o corecţie în jos a preţului motorinei", a completat Popescu.

Curs valutar BNR, 14 septembrie 2022. Euro creşte spectaculos faţă de leu şi euro 

Curs valutar BNR, 14 septembrie 2022. Moneda naţională scade miercuri, atât în raport cu euro, cât şi cu dolarul american, după cum arată cursul BNR.

Cursul pentru euro anunţat de Banca Naţională a României (BNR) astăzi este de 4,9247 lei, în creştere faţă de marţi, când ajunsese la 4,9216 lei. Astfel, euro este în creştere miercuri cu 0,0031 bani, iar moneda naţională a înregistrat o scădere.

Dolarul american a crescut miercuri la 4,9217 lei de la 4,8424, valoare înregistrată marţi, ceea ce înseamnă o creştere de 0,0793.

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu motorina
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close