Antena 3 CNN Economic Virgil Popescu: "România poate începe imediat exploatarea gazelor din Marea Neagră"

Virgil Popescu: "România poate începe imediat exploatarea gazelor din Marea Neagră"

România poate începe imediat exploatarea gazelor din Marea Neagră, este anunţul făcut miercuri de ministrul Energiei, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea Offshore. 

Virgil Popescu: "România poate începe imediat exploatarea gazelor din Marea Neagră"
Sursa foto: Hepta | Mediafax_Foto-Justinel_Stavaru
de Georgiana Adam    |    25 Mai 2022   •   16:02

Virgil Popescu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care explică cum se poate pune în aplicare prevederea legislativă. 

"Oficial poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 262/11.05.2022).

De asemenea, a fost adoptată creşterea de la 30% la 40% a nivelului maxim pentru deducerea investiţiilor din segmentul upstream pentru determinarea impozitului suplimentar, eliminarea limitării deducerii investiţiilor pentru calculul impozitului pe profit, reglementarea regimului fiscal pentru perimetrele onshore de adâncime mai mari de 3000 metri şi eliminarea utilizării preţului de referinţă în determinarea bazei de calcul a impozitului asupra veniturilor suplimentare", a mai precizat ministrul Virgil Popescu.


 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close