Antena 3 CNN Economic Voucherele pentru alimente, ultima tranşă din 2022. Data la care intră banii pe cardurile românilor în decembrie

Voucherele pentru alimente, ultima tranşă din 2022. Data la care intră banii pe cardurile românilor în decembrie

Voucherele pentru alimente, mai exact ultima tranşă a banilor din fondurile europene, vor intra pe card înainte de Crăciun.

Voucherele pentru alimente, ultima tranşă din 2022. Data la care intră banii pe cardurile românilor în decembrie
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / AA/ABACA
de Georgiana Adam    |    05 Dec 2022   •   12:14

Banii pentru voucherele pentru alimente vor ajunge la români în perioada 19-23 decembrie, atunci când vor fi alimentate cardurile cu cei 250 de lei, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

"Este un moment în care România, ca și mul­te alte sta­te europene, se con­frun­tă cu provo­cări acu­te, cu mul­ti­ple cri­ze care se supra­pun. 

Tocmai de ace­ea este vital să venim în spri­ji­nul per­soa­ne­lor vul­ne­ra­bi­le, pen­tru ca toți româ­nii să trea­că cu bine pes­te aces­tă peri­oa­dă. 

Citeşte şiCapcana în care pot cădea oamenii: "Statul dă 250 lei, dar omul cumpără, de fapt, de vreo 150 lei"

Sunt apro­xi­ma­tiv 3.000 de lei pe care fie­ca­re bene­fi­ci­ar îi va pri­mi cu sigu­ran­ță anul vii­tor, din fon­duri europene, într-un efort al Guvernului de a se asi­gu­ra că nimeni nu este lăsat în urmă. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Această ini­ţi­a­ti­vă este cea mai impor­tan­tă de acest gen deru­la­tă până acum în țara noas­tră, cu un impact deo­se­bit la nive­lul gru­pu­ri­lor vul­ne­ra­bi­le, măsu­ri­le lua­te con­tri­bu­ind in mod real si direct la creș­te­rea cali­tă­ții vie­ții lor și la dimi­nu­a­rea con­si­de­ra­bi­lă a ris­cu­lui de exclu­ziu­ne soci­a­lă, prin asi­gu­ra­rea capa­ci­ta­tii gos­po­dă­ri­i­lor de a‑și asi­gu­ra nevo­i­le ime­di­a­te", a transmis minis­trul Marcel Boloș, potrivit romaniatv.net.

Vouchere alimente 2022. Cât timp poți să faci cumpărături cu tichetele sociale | Banii ”expiră” după o perioadă

Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente", arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Lista magazinelor din toată ţară unde pot fi folosite tichetele pentru alimente

Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente (click pe tipurile de carduri, pentru a deschide documentul cu lista magazinelor):

SODEXO

UP ROMANIA

EDENRED

×
Subiecte în articol: vouchere alimente bani Marius Budăi
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close