Antena 3 CNN Economic Voucherele educaţionale pentru 15.000 de copii au întârziat. Marcel Boloş explică ce s-a întâmplat cu tichetele copiilor

Voucherele educaţionale pentru 15.000 de copii au întârziat. Marcel Boloş explică ce s-a întâmplat cu tichetele copiilor

Peste 15.000 de copii ai căror părinți nu au venituri se plâng că nu au primit acele voucherele educaționale de 500 de lei de când au început școala.

Voucherele educaţionale pentru 15.000 de copii au întârziat. Marcel Boloş explică ce s-a întâmplat cu tichetele copiilor
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    14 Mar 2023   •   10:04

Ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, a confirmat, marţi, această problemă şi a explicat că totul este din cauza unor probleme cu inspectoratele şcolare.

"Aşa este. Noi avem un mecanism cu inspectoratele școlare foarte greoi, pe care l-am moștenit și pe care intenționăm să îl schimbăm în totalitate, pentru că ați văzut ce repede a mers la voucherul pentru energie sau voucherele pentru alimente.

Nu a trebuit să purtăm oamenii pe drumuri să-și aducă adeverințe de venit, ci prin simpla interogare a bazelor de date am reușit să dăm aceste carduri și vouchere. 

Deci mecanismul îl pe care îl vom derula în paralel va fi și de interogare a acestor baze de date, pentru că se pare că vechile mecanisme nu dau întotdeauna rezultatele dorite. 

Aveam această obligație să solicităm inspectoratelor școlare documentele de venit, însă se pare că n-am reușit îndeaproape. 

Aseară am avut o discuție cu colegii mei din minister pentru ca în paralel să derulăm procedura de interogare a bazelor de date și să nu mai punem oamenii pe drumuri pentru aceste tipuri de vouchere care sunt așteptate de copii", a explicat, marţi, ministrul Marcel Boloş.

Situaţia se va rezolva, însă, asigură ministrul Marcel Boloş.

Voucherele au o valoare de 500 de lei şi pot fi folosite pentru ca cei mici să îşi cumpere rechizite şi îmbărăcăminte.

 

×
Subiecte în articol: vouchere vouchere elevi marcel bolos
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close