Warren Buffett, la "Woodstock-ul capitalismului": Nu vom aduce la Berkshire un absolvent de artă

de G.S.    |    06 Mai 2012   •   17:33
Warren Buffett, la "Woodstock-ul capitalismului": Nu vom aduce la Berkshire un absolvent de artă Foto: INTACT Images/EPA

Miliardarul Warren Buffett a încercat la reuniunea anuală a Berkshire Hathaway să risipească temerile referitoare la viitorul companiei de investiţii, după ce a fost diagnosticat cu cancer, şi a dezvăluit, la reuniunea anuală a acţionarilor, că a încercat recent să facă cea mai mare achiziţie a sa.
   
Întrebarea cine va fi succesorul lui Buffett, în vârstă de 81 de ani, în funcţia de director general al Berkshire Hathaway a devenit imperativă după ce miliardarul a dezvăluit în aprilie că suferă de cancer la prostată în fază incipientă, transmite Reuters.
   
Afecţiunea sa a reamintit că, în pofida succesului ca investitor şi a recunoaşterii de care se bucură, Buffett este muritor şi va fi greu de înlocuit la compania pe care o conduce din 1965.
   
Din acest motiv, viitorul Berkshire, cu sau fără Buffett, a fost subiectul principal al reuniunii anuale a Berkshire organizată la Omaha, Nebraska, începând de sâmbătă.
   
"Nu cred că fiecare afacere pe care o fac ar putea fi făcută de un succesor, dar cred că acesta va aduce alte calităţi, inclusiv cele ale unui director pentru managementul riscurilor. Nu vom aduce la Berkshire un absolvent în domeniul artelor", a spus Buffett.
   
La reuniunea anuală a Berkshire au fost aşteptaţi aproape 40.000 de acţionari, iar Buffett a supranumit evenimentul un "Woodstock al capitalismului".

ExitPOLL
x close