Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Andrei Ștefănescu, interviu exclusiv după ce a fost externat: ”Cineva m-a gonit astăzi din parc”

Andrei Ștefănescu, interviu exclusiv după ce a fost externat: ”Cineva m-a gonit astăzi din parc”

Andrei Ștefănescu a fost externat luni seară, după 12 zile petrecute în spital, fiind infectat cu Covid-19. Deși asimptomatic, Andrei povestește în exclusivitate, la Sinteza Zilei, cum a fost tratat de medicii de la Institutul Matei Balș, experiența șocantă pe care a trăit-o în parc în prima sa ieșire după ce a fost vindecat, dar și de ce a ales să rămână în spital, deși putea merge acasă după zece zile, chiar și fără cele două teste negative consecutive, conform celor mai recente îndrumări ale ministerului Sănătății.

Andrei Ștefănescu, interviu exclusiv după ce a fost externat: ”Cineva m-a gonit astăzi din parc”
de Cristina Tudorache    |    30 Iun 2020   •   22:23

”Sâmbătă dimineață am primit primul test negativ, iar luni mi-a venit al doilea test care a ieșit tot negativ. A fost o mare bucurie. Au fost zile grele, dar și utile pentru că am putut să văd ceea ce nu credeam. Știam că sunt oameni care nu cred, știam că sunt oameni care fac propagandă împotriva virusului. Și eu, recunosc, uitându-mă la domnul Arafat, încercam să găsesc chestia aia care să mă facă să nu cred în virus. Viața și Dumnezeu m-au făcut să cred pentru că am avut aceleași îndoieli. Am crezut că nu mi se poate întâmpla mie”, a declarat Andrei Ștefănescu, la Antena 3.

Cântărețul spune că și el a avut suspiciuni legate de existența virusului pentru că nu cunoștea niciun bolnav infectat. ”Nu aveam niciun reper, vedeam și simțeam că se întâmplă lucruri. Îmi cer scuze tuturor celor care, în perioada pandemiei, au încercat să-mi deschidă ochii că e ceva destul de grav. Eu am văzut cu ochii mei. Cine nu crede poate să meargă acolo.”, a mai spus Andrei.

Andrei Ștefănescu relatează experiența din spitalul Covid

”Din momentul când ajungi la poarta spital vine cineva să te ia. Ai impresia că ești răpit sau că faci parte dintr-un experiment. Vii civil de pe stradă, (...) ești dus într-o cameră de triere, este frustrant și rău că nu mai vezi chipuri. Nu mai ai voie să ieși absolut deloc din cameră, dar nu ești închis cu cheia. Vreau să-i felicit pe cei de la Balș pentru profesionalism, tot ce se întâmplă acolo e la cel mai înalt nivel. Poți să fii ansimptomatic, dar în sânge, în analize, iese ceva. Mie mi s-a spus că am avut plămânii afectați, fără să am nicio problemă. Am făcut acel Clexane să nu faci cheaguri de sânge, (...) dar din momentul în care ieși ești astfel.”, a spus Andrei Ștefănescu.

A fost gonit din parc, în prima ieșire după ce a fost vindecat

”Astăzi am ieșit într-un parc și cineva chiar m-a gonit. Am ieșit cu băiețelul un pic în parc pentru că de atâtea zile nu l-am mai văzut și mi-a fost dor să ies cu el. O.  doamnă mai în vârstă, nu o judec, este părerea dânsei, mi-a zis ”Tu ce cauți în parc? Am văzut că ești bolnav. Nu mai puteai să stai câteva zile în casă?” I-a răspuns că am ieșit din spital și sunt sănătos. Am început să discutăm și s-a relaxat un pic, dar primul instinct pe care l-a avut a fost de a mă îndepărta și m-a certat efect că stăteam în parc, într-un spațiu deschis. Nu stăteam cu copii altora. Stăteam pe o masă de ping pong, departe de ceilalți copii, știind ce s-ar putea întâmpla. Am fost sigur că așa se va întâmpla, chiar și în spital le-am spus apropiaților mei și într-adevăr lucrurile încep să se simtă. Astăzi a fost prima mea ieșire și s-a întâmplat. Sunt convins că și pe la magazine sau altundeva, cineva o să mă înjure, o să mă acuze că fac parte dintr-o organizație, dintr-un plan”, a povestit Andrei Ștefănescu.

Putea să iasă din spital după 10 zile, dar ”i-a fost frică”

”În prima zi a fost mai liniște, oamenii mă întrebau dacă e adevărat că sunt la spital. Mulți m-au întrebat dacă sunt bine. Apoi au început acele lucruri că am fost plătiți, că facem parte dintr-o conspirație. Nu vreau să-mi dau cu părerea referitor la ce fel de oameni sunt. Unii erau postaci, nu știu dacă sunt puși de cineva.”, a mai mărturisit Andrei.

Conform noilor reglementări ale ministerului Sănătății, Andrei putea să plece acasă după 10 zile și să stea în izolare până la negativare

”Puteam să plec după 10 zile, dar n-am vrut. Mi-a fost frică. Mi-a fost frică că dacă ies pozitiv, lumea se va speria de mine. Am spus că vreau să ies din spital în momentul în care nu mai sunt pozitiv. Eu am preferat să ies cu aceste două teste negative, cu prețul oricăror zile petrecute acolo. I-am și șocat pe medici care mi-au spus că pot să ies după 10 zile și să mai stau patru zile la domiciliu.”, a mai povestit Andrei.

El a mai declarat că în perioada petrecută în spital a fost răbdător, însă ”cea mai grea zi este atunci când aștepți testul negativ și el iese pozitiv.”

Întregul interviu cu cântărețul Andrei Ștefănescu poate fi văzut în materialul de mai jos.

Andrei Ștefănescu, interviu exclusiv după ce a fost externat: ”Cineva m-a gonit astăzi din parc”

×
Subiecte în articol: Andrei Ștefănescu parc

Desfăşurare impresionantă de forţe

Primele imagini de la barajul fisurat de la Tăul Mare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close