Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Cum s-a furat "dealul" la Cluj

Exces de putere: Cum s-a furat "dealul" la Cluj

Exces de putere: Cum s-a furat "dealul" la Cluj
Sursa foto: Foto: commons.wikimedia.org
25 Sep 2015   •   23:03

Constructorul pistei pentru Aeroportul din Cluj-Napoca a furat pământul necesar lucrării, a afirmat Oana Stancu Zamfir, la "Exces de putere", unde a prezentat mai multe documente doveditoare ale DNA.

Astfel, aflăm că "prin adresa nr. 11.340/18.06.2013, Administraţia Bazinală de Apă Someş Tisa aduce la cunoştiinţă Consiliului Judeţean Cluj că pe o parte din terenul predat pentru realizarea obiectivului de investiţii Amenajarea Râului Someşul Mic s-a exploatat balast de către constructorul pistei, solicitându-se, totodată, a se lua măsuri vis a vis de acest aspect, întrucât se generează costuri suplimentare semnificative pentru realizarea obiectivului, costuri ce nu vor fi acceptate la plată în cadrul proiectului finanţat din fonduri europene".

"Menţionăm în acest context adresa R.A. Aeroportul Internaţional cu numărul 6207/29.03.2013, prin care se solicita sprijin pentru întreruperea/sistarea lucrărilor de excavaţii pentru exploatarea agregatelor de balastieră ce se efectuează în zona amplasamentului pistei", informa Administraţia Bazinală de Apă Someş Tisa.

Această practică a constructorului de la Cluj a intrat şi în atenţia procurorilor DNA, care menţionează într-un rechizitoriu că "au fost făcute mai multe excavări ilegale".

"O altă împrejurare constatată de membrii echipei de control s-a referit la descoperirea folosirii în cadrul lucrărilor de la apron de material de construcţii (pământ) provenit din excavările de la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID), lucrare ce se află în executarea aceluiaşi constructor, unde beneficiarul CJ Cluj a constatat anterior efectuarea de excavări ilegale şi sustragerea de material de construcţii care puneau în pericol CMID-ul prin posibilitatea de surpare a unui versant al construcţiei", se arată în rechizitoriul DNA.

×
Subiecte în articol: Exces de putere Cluj Antena 3
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close