Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Gătit la costum Gătit la costum

Gătit la costum

Totul a pornit cu câțiva ani în urmă. Am vrut să las moștenire fetiței mele un set de povești gastronomice românești şi să-i ilustrez țara cu ajutorul bucatelor vechi. Apoi a venit pandemia.

Gătit la costum
Sursa foto: Antena 3
de Ştefan Lungu    |    21 Oct 2021   •   11:00

Am vrut să îmi cultiv pasiunea pentru bucate pentru că eram închiși și simțeam totuși nevoia de a mă îmbrăca altfel am ales să duc costumul în bucătărie, era un fel de manifest, o invitație lansată tuturor pentru a reveni în bucătărie să gătească cu pasiune, să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru suflet. Da. Cromatica, mirosul și gustul din bucătărie este trapeutic. Ai șansa de a sta cu tine, de a fi creativ de a-ți surprinde familia, partenera, prietenii, apropiații cu bucate care ies din mâinile tale.

După un an de filme în mediul online Anti.Chef a devenit gătit la costum. Am făcut un upgrade considerabil din punct de vedere tehnic pentru a ma ridica la nivelul stației. Antena 3 devina astfel o televiziune de știri altfel. Este un program altfel. Cu invitați care ne inspiră, cu adevărate modele. Cu oameni care fac România să se dezvolte. 

Acești oameni emrită să aibă parte de o experiență multisenzorială. Încerc să le reproduc un preparat care le-a marcat copilăria. Să îi fac sa își aducă aminte de momentele plăcute, să le smulg un crămpei din ce fac. 

Gătit la costum nu are în centrul programului un veritabil bucătar, nici Chef nici artist al gastronomiei. Este un program despre simplitate, cu oameni simpli, un program filmat într-o casă normală, cu vecini, cu stradă îngustă. Chiar și aceasta este o experiență atipică.

Îmi doresc ca Sâmbăta și Duminica să fie marcate de discuții savuroase și de preparate realizabile, inspiraționale.  

×
Subiecte în articol: Gătit la costum Ștefan Lungu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close