Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Gătit la costum Ștefan Lungu a gătit alături de Vali Bărbulescu, în ediția 5 "Gătit la costum", sezonul 2: "Au fost zile în care nu am avut bani de pâine"

Ștefan Lungu a gătit alături de Vali Bărbulescu, în ediția 5 "Gătit la costum", sezonul 2: "Au fost zile în care nu am avut bani de pâine"

Amintiri din copilărie cu povești despre gătit şi pasiune pentru fotografie, în ediția 5 "Gătit la costum", sezonul 2. Ștefan Lungu a pregătit împreună cu Vali Bărbulescu supă şi pilaf de pui, o reţetă mult îndrăgită de către fotograf.

Ștefan Lungu a gătit alături de Vali Bărbulescu, în ediția 5 "Gătit la costum", sezonul 2: "Au fost zile în care nu am avut bani de pâine"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iun 2022   •   14:00

În ediţia 5 "Gătit la costum", sezonul 2, Ştefan Lungu l-a avut ca invitat special pe Vali Bărbulescu, unul dintre cei mai cunoscuţi DJ români şi fotografi.

Pe lângă amintirile din copilărie cu multe icre negre pe masă, gazda emisiunii a mai aflat şi povestea controversaţilor cercei pe care i-a admirat faimoasa Kim Kardashian.

Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic. 

Invitat de seamă în ediţia 5 "Gătit la costum", sezonul 2. Vali Bărbulescu găteşte alături de Ştefan Lungu

Vali Bărbulescu, unul dintre cei mai cunoscuţi DJ români şi fotografi, a fost invitat special în emisiunea de cooking "Gătit la costum". Alături de Ştefan Lungu, acesta a pregătit supă şi pilaf de pui, o reţetă mult îndrăgită de către fotograf.

Vali îşi aminteşte cu drag despre perioada copilăriei sale, mai ales atunci când mama încerca din răsputeri să le prepare atât acestuia, cât şi fraţilor, cele mai delicioase preparate improvizate din ingrediente puţine. Chiar dacă mâncarea nu era mai mereu pe placul lor, fraţii Bărbulescu erau încântaţi că mama lor le pregăteşte ceva delicios cu atât de multă pasiune.

Mai mult decât atât, Vali nu poate uita imaginea mamei, atunci când aceasta căuta un anumit preparat în caietul cu reţete: "Mama mereu încerca să facă ceva nou pentru noi. Să improvizeze. În 90% dintre cazuri ieşea ceva bun. Înainte, reţetele erau pe caiet, nu pe Youtube. Ea avea un caiet de reţete.", a povestit artistul.

Cât despre mâncarea preferată a copilăriei, Vali a amintit de supa şi pilaful de pui, pe care mama îl făcea mai mereu în casa familiei Bărbulescu: "Mâncarea preferată pot să spun că este supă de pui, care venea întotdeauna la pachet cu pilaful. Apropos, eu zic pireu. Ştiu că nu se spune aşa, dar aşa spun eu. Şi la restaurant la fel cer".

Dacă în perioada comunismului pentru mulţi dintre români icrele negre erau doar un vis, în copilărie, Vali Bărbulescu a avut la discreţie pe masă acest preparat: "Mâncam foarte multe icre negre. Taică-miu era marinar şi avea acces pe vremea aceea la icre negre. Mâncam borcane întregi. Punea mama cu lingura pe pâine. Fructele de mare erau pe primul loc. Ulterior, am învăţat că te poţi bucura şi de trei biluţe de icre negre, indiferent dacă ai mâncat în copilărie cu lingura.", îşi aminteşte Vali.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De-a lungul timpului, Vali Bărbulescu a atras atenţia tuturor cu ai săi cercei extravaganţi. Astfel că, bucătăria lui Ştefan Lungu a fost locul în care artistul a spus povestea din spatele cerceilor controversaţi: "Toată lumea mă întreabă. Îmi plac aştia care comentează. Îmi creşte inima. Îi am de foarte multă vreme. Cumva a fost un gest de autopedepsire. Sunt nişte cercei asemănători cu cei pe care îi purtau faraonii. Să ştii că Kim Kardashian i-a admirat."

Reţetă supă şi pilaf de pui

Ingrediente supă şi pilaf de pui a la Vali Bărbulescu

  • un pui 2 kg;
  • pipote şi inimi;
  • morcov
  • ceapă
  • ceapă verde
  • ardei gras roşu
  • ţelină
  • rădăcină de păstârnac
  • pătrunjel
  • sare şi piper după gust
  • orez
  • sos de roşii
  • ciuperci

Mod de preparare supă şi pilaf de pui

Legumele se taie şi se pun la fiert. Puiul se va dezosa şi se va pune la fiert alături de legume. Orezul se pune la fiert în puţină zeamă de la supă.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale. Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoana care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

×
Subiecte în articol: Gătit la costum Ștefan Lungu
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close