Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Gătit la costum În ediţia 14 "Gătit la costum", Ştefan Lungu a gătit alături de Fuego un preparat ardelenesc, care potoleşte dorul de ţară şi bunici

În ediţia 14 "Gătit la costum", Ştefan Lungu a gătit alături de Fuego un preparat ardelenesc, care potoleşte dorul de ţară şi bunici

Când dorul de țară, bunici și copilărie te cuprinde, poţi să-l potoleşti cu o reţetă tradiţională ardelenească. Ştefan Lungu a preparat alături de Fuego un preparat uşor şi plin de savoare.

În ediţia 14 "Gătit la costum", Ştefan Lungu a gătit alături de Fuego un preparat ardelenesc, care potoleşte dorul de ţară şi bunici
de Georgiana Adam    |    11 Dec 2021   •   14:00

În ediţia 14 "Gătit la costum", Ştefan Lungu a gătit alături de Fuego, unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti din România. Cum s-a născut în Ardeal, acesta l-a provocat pe Ştefan să pregătească un preparat tradiţional, din zona Ardealului, care să-i readucă aminte de energia pozitivă şi dragostea pe care o primea de la bunici.

Gazda s-a pregătit aşa cum se cuvine. A igienizat suprafaţa blatului de bucătărie cu lavetele profesionale din microfibră, extra rezistente de la Sano

Fuego a participat activ la prepararea reţetei de spanac ardelenesc. În timp ce a curăţat usturoiul, artistul a povestit şi de unde a venit pasiunea sa pentru gătit. 

"Nu eram un bucătar desăvârşit dacă nu moşteneam de la tata. Eu de la tata am învăţat să fac tot felul de preparate. Din păcate, nu mai am timp să petrec timp în bucătărie, dar când mă duc acasă la bunica, la mama, tot timpul îmi place să asist. Tata era un bucătar desăvârşit",  a povestit Fuego.

Dacă până acum Ştefan era cel care adresa întrebarea vedetă a emisiunii, iată că de data aceasta rolurile s-au inversat. Artistul l-a întrebat pe Ştefan Lungu care a fost preparatul copilăriei sale. Cu această ocazie am aflat că Ştefan îndrăgea foarte mult ciupercile. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Reţetă de spanac ardelenesc, un preparat plin de savoare

Ingrediente

  • Spanac 500 gr
  • 2 ouă
  • unt
  • lapte 250 ml
  • sare
  • usturoi
  • mălai pentru mămăligă

Mod de preparare

Se fierbe spanacul. Se scurge într-o sită şi se toacă mărunt. Într-o tigaie se căleşte usturoiul în puţin ulei. Se adaugă spanacul şi se amestecă cu laptele, treptat. Până ajunge să aibă o consistenţă. Se face o mămăligă tare şi se prăjesc separat două ouă.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă și duminică, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale. Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoana care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

×
Subiecte în articol: Gătit la costum Ștefan Lungu Fuego
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close