Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Gătit la costum Liliana Gearap, una dintre femeile care conduc lumea pe deasupra norilor, a gătit alături de Ştefan Lungu, în ultima ediţie a sezonului 4 "Gătit la costum"

Liliana Gearap, una dintre femeile care conduc lumea pe deasupra norilor, a gătit alături de Ştefan Lungu, în ultima ediţie a sezonului 4 "Gătit la costum"

Doar 5% dintre piloții avioanelor de linie sunt femei, iar Liliana Gearap este una dintre ele. Aceasta a gătit alături de Ştefan Lungu în ultima ediţie a emisiunii "Gătit la costum" din sezonului 4.

Liliana Gearap, una dintre femeile care conduc lumea pe deasupra norilor, a gătit alături de Ştefan Lungu, în ultima ediţie a sezonului 4 "Gătit la costum"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    03 Iun 2023   •   14:00

Liliana Gearap a povestit despre viaţa şi provocările unei femei pilot într-o industrie dominată de bărbaţi. Aceasta a crescut în Bucovina şi are peste 3.500 de ore de zbor acumulate.

Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic

Liliana Gearap, invitată special în ultima ediţie a emisiunii "Gătit la costum" din sezonul 4

Liliana Gearap este una dintre femeile care conduc lumea pe deasupra norilor. Aceasta a gătit alături de Ştefan Lungu o reţetă tradiţională din inima Bucovinei, tochitură de vită la ceaun.

Într-un cadru de poveste, Liliana a vorbit despre copilărie, dar şi despre preparatele care-i aduc aminte de bunicul său. "Eu am copilărit în Bucovina şi îmi aduc aminte cum bunicul meu pregătea bureţi la ceaun, carne la garniţă sau mămăliguţă. Cred, totuşi, că cea mai pregnantă amintire este cea legată de mirosul de lemn ars în vatră, atunci când gătea el, dar şi bucuria de pe chiul lui atunci când îşi vedea toţi nepoţii strânşi la masă."

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Să fie la înălţime este deja în fişa postului pentru Liliana Gearap. "Să fii pilot este superb. Face parte din ADN-ul tău. Din păcate, doar 5% dintre piloţi sunt femei. Îmi aduc aminte vorbele instructorului meu. Acesta spunea că avionul nu ştie de către cine este pilotat, aşa că indiferent de gen, eşti pilotul.", a mai spus aceasta.

Un lucru mai puţin cunoscut pe care Liliana l-a destăinuit în timpul emisiunii "Gătit la costum" a fost despre mâncare piloţilor din timpul zborului. "Mâncarea din timpul zborului este foarte diferită, atât la propriu, cât şi la figurat. Compania aeriană este obligată prin legislaţie să ne ofere un număr de 5500 de calorii/zbor. Pe lângă asta, nu avem voie să mâncăm aceelaşi fel de mâncare, astfel încât să se evite orice problemă legată de toxiinfecţie alimentară. Totodată, nu avem voie să mâncăm în acelaşi timp.

Liliana Gearap a mai vorbit şi despre una dintre cele mai mari provocări. "Cel mai greu a fost să îmbin viaţa personală cu cea de familie. Pe lângă asta, a mai fost şi dorinţa mea de a rămâne feminină", a spus aceasta.

Reţetă tocăniţă de vită la ceaun

  • 500 gr anticot de vită;
  • Ardei gras 2 buc;
  • Ardei capia 2 buc;
  • 3 morcovi;
  • 4 cepe;
  • Pătrunjel 1 legătură;
  • Sare şi piper;
  • Boia;
  • Sos de roșii 250 ml;
  • Vin roşu 300 ml;
  • Apă 350 ml;
  • Ulei 30 ml;
  • Foi de dafin;
  • Ierburi aromatice.

Se călesc legumele în ceaun. Se adaugă şi carnea şi se scaldă în vin. Atunci când compoziţia a devenit omogenă, se adaugă şi apa şi se lasă la fiert, până când carnea este fragedă. Se serveşte cu mămăliguţă.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 aduce pasionaților de gastronomie emisiunea "Gătit la costum", unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.

Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close