Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Gătit la costum Miros de zahăr ars şi scorţişoară în ediţia 6 "Gătit la costum", sezonul 3. Ela Crăciun, invitatul special din bucătăria lui Ştefan Lungu

Miros de zahăr ars şi scorţişoară în ediţia 6 "Gătit la costum", sezonul 3. Ela Crăciun, invitatul special din bucătăria lui Ştefan Lungu

Tortul cu mere caramelizate este desertul copilăriei Elei Crăciun, una dintre cele mai cunoscute bloggerițe de la noi din țară.

Miros de zahăr ars şi scorţişoară în ediţia 6 "Gătit la costum", sezonul 3. Ela Crăciun, invitatul special din bucătăria lui Ştefan Lungu
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Oct 2022   •   14:00

Ela Crăciun a păşit în bucătăria lui Ştefan Lungu cu un desert savuros şi totodată spectaculos. Gazda emisiunii s-a conformat cerinţelor Elei şi a luat reţeta tortului de mere caramelizate chiar de la mama sa.

Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.

Ela Crăciun, una dintre cele mai cunoscute bloggerițe de la noi din țară, a gătit alături de Ştefan Lungu un desert de toamnă, numai bun pentru mesele în familie. Preparatul a fost absolut delicios şi plin de culoare.

Ela Crăciun, invitat special în ediţia 6 "Gătit la costum", sezonul 3

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ela Crăciun este una dintre cele mai cunoscute bloggerițe din România. Invitată în bucătăria lui Ştefan Lungu, Ela a povestit cu drag şi entuziasm despre perioada copilăriei, dar şi despre unul dintre proiectele sale de suflet. 

"365 de mese fără griji! 101 rețete uşoare pentru diversificare şi copii mofturoşi" este noua carte de gătit a Elei. Cartea de bucate conţine 365 de reţete pentru toți părinţii care vor să facă mâncarea un obicei sănătos pentru întreaga familie.

Pe lângă reţetele delicioase şi simplu de gătit, volumul de bucate oferă şi sfaturi de la nutriționiști, medici pediatri și psihologi.

Ela a mai povestit şi despre cât de important este pentru o mamă să aibă parte de ajutor din partea familiei.

Totodată, prezentatoarea a vorbit şi despre cum reuşeşte să se împartă între viaţa de familie şi cea profesională.

Tort de mere caramelizate, reţeta Elei Crăciun în ediţia 6 "Gătit la costum", sezonul 3

Ela Crăciun a fost invitata lui Ştefan Lungu în ediţia cu numărul 6 din sezonul 3 a emisiunii "Gătit la costum". Tortul cu mere caramelizate este desertul copilăriei Elei Crăciun, una dintre cele mai cunoscute bloggerițe de la noi din țară.

Ingrediente tort cu mere caramelizate

  • 6 mere
  • 150 gr zahăr tos
  • esenţă rom, vanilie
  • miere
  • 200 g făină
  • 6 ouă
  • scorţişoară
  • zahăr pudră
  • 200 gr nuci
  • 100 gr nuci de pădure
  • 150 gr dulceaţă de vişine sau de cireşe amare

Preparare tort de mere

Într-o oală se topeşte zahărul. Se pun la copt merele. Acestea sunt decojite şi în interiorul lor se adaugă un amestec caramelizat de nuci, alune de pădure, miere şi dulceaţă de vişine. 

Se mixează 6 ouă, împreună cu făina, praful de copt şi foarte puţin bicarbonat. Întreaga compoziţie se toarnă apoi în oala cu mere. Oala se pune la cuptor la 150 de grade, aproximativ 30 de minute. 

La final, se încearcă cu o scobitoare compoziţia. Se răstoarnă în farfurie.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 aduce pasionaților de gastronomie emisiunea "Gătit la costum", unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.

Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close