Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Gătit la costum Mozaic de arome, culori și texturi, în ediția 11 "Gătit la costum". Ștefan Lungu și Ovidiu Komornyik au preparat orez sârbesc

Mozaic de arome, culori și texturi, în ediția 11 "Gătit la costum". Ștefan Lungu și Ovidiu Komornyik au preparat orez sârbesc

Ştefan Lungu a pregătit împreună cu Ovidiu Komornyik un preparat plin de arome și gust, potrivit pentru cel mai colorat anotimp. Rețeta de orez sârbesc este ideală pentru perioada postului.

Mozaic de arome, culori și texturi, în ediția 11 "Gătit la costum". Ștefan Lungu și Ovidiu Komornyik au preparat orez sârbesc
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    29 Noi 2021   •   11:58

Tocana de legume sau orez sârbesc este un preparat foarte simplu de pregătit și se poate servi atât cald, cât și rece. Mai mult decât atât, această rețetă poate fi încadrată la rețete de post, întrucât toate ingredientele sunt vegetale. 

Orezul sârbesc se poate pregăti și într-o cratiță, oală sau chiar la tigaie. Ștefan Lungu a optat pentru o tigaie tip wok, pe care a degresat-o și igienizat-o înainte de utilizare. Gazda emisiunii a folosit, ca de fiecare dată, detergentul de vase de la Sano cu aromă de lămâie. Parfumul este unul intens și proaspăt. Doar închizi ochii și parcă faci o excursie într-o livadă cu lămâi intens parfumate.

Ovidiu Komornyik, invitat special în ediția 11 "Gătit la costum"

În ediția 11 "Gătit la costum", Ștefan Lungu a gătit împreună cu unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică ușoară din România, Ovidiu Komornyik.

Artistul a povestit despre cea mai frumoasă perioadă a copilăriei, atunci când bunica pregătea orez sârbesc, dar și despre primii ani din viață, atunci când a descoperit și pasiunea pentru muzică.

"De la trei ani cântam și terorizam toți vecinii. Mă trezeam la ora cinci dimineața și țipam. Aveam reclamații peste reclamații, iar bunica, săraca, era terorizată", a povestit artistul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Rețetă pas cu pas de orez sârbesc. Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente orez sârbesc

  • 250 gr ceapă tocată mărunt
  • 250 gr ardei gras verde, roșu, galben
  • 300 gr roșii
  • 100 gr orez bob rotund
  • sare și piper după gust

Mod de preparare orez sârbesc

Se călește ceapa foarte bine. Se adaugă roșiile tăiate cuburi mari, ardeii tăiați felii. Se fierbe totul în sucul lăsat de roșii. Se adaugă orezul și se lasă la înăbușit.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă și duminică, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale. Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoana care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

 

 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close