Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Gătit la costum Alin Gălăţescu, între pasiune pentru modă, ştiinţe exacte şi bun gust. Ştefan Lungu a gătit alături de criticul de modă în ediţia 2 "Gătit la costum", sezonul 2

Alin Gălăţescu, între pasiune pentru modă, ştiinţe exacte şi bun gust. Ştefan Lungu a gătit alături de criticul de modă în ediţia 2 "Gătit la costum", sezonul 2

Ştefan Lungu a fost din nou maestru în bucătărie într-o nouă ediţie "Gătit la costum". În cea de-a doua ediție a sezonului 2, l-a avut ca invitat pe Alin Gălăţescu, fashion analyst şi art director.

Alin Gălăţescu, între pasiune pentru modă, ştiinţe exacte şi bun gust. Ştefan Lungu a gătit alături de criticul de modă în ediţia 2 "Gătit la costum", sezonul 2
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mai 2022   •   14:00

Cea de-a doua ediţie a emisiunii "Gătit la costum" a adus în bucătăria lui Ştefan Lungu bunul gust, rafinamentul şi pasiunea pentru ştiinţele exacte. 

Ştefan Lungu a intrat din nou în bucătărie pentru a-şi impresiona publicul, dar şi invitaţii cu preparate delicioase gătite în condiţii de igienă maximă.

Gazda emisiunii a folosit cu încredere, şi de această dată, produsele de la Sano. Printre produsele folosite de către Ştefan s-au numărat lavetele uscate reutilizabile, detergentul de vase Spark cu parfum delicat şi fin de migdali, ce oferă o experienţă senzorială deosebită, dar şi buretele magic de vase Sano.

Şi dacă în prima emisiune a sezonului 2 "Gătit la costum" a fost invitată Ana Baniciu, în cea de-a doua, a urmat Alin Gălăţescu, un nume sonor în industria modei.

Provocarea culinară a constat în prepararea unei reţete cu gust de copilărie. Mâncarea de fasole se numără printre preparatele preferate ale copilăriei criticului de modă, Alin Gălăţescu. 

Alin Gălăţescu, invitat special în ediţia 2 "Gătit la costum", sezonul 2

Alin Gălăţescu a fost ajutor de bucătar în bucătăria lui Ştefan Lungu, în cea de-a doua ediţie a show-ului culinar "Gătit la costum", sezonul 2. Criticul de modă este o prezenţă foarte cunoscută în lumea modei, iar cariera sa este una de succes. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mâncarea favorită a acestuia este fasolea bătută şi mâncarea de fasole cu ciolan. Cu toate acestea, Alin nu poate da uitări nici cartofii care se coceau în sobă pe vremea când era copil, zacusca sau vinetele cu roşii. "Aş mânca oricând zacuscă şi vinete cu roşii. În acelaşi timp, îmi plac şi fructele de mare. Caracatiţa mai ales", a povestit acesta.

De la realizator de radio, la realizator de show-uri de modă

De-a lungul timpului, Alin Gălăţescu s-a remarcat prin stilul sobru şi obsecvios. În ceea ce priveşte stilul vestimentar, acesta a fost mereu adeptul hainelor închise la culoare, în mare parte acesta a optat pentru negru, culoare acromatică pe care o poartă de la 17 ani. "Mă îmbrac în negru de la 17 ani. Din clasa a 12-a, mi-am lăsat părul lung. Îl aveam până la mijlocul spatelui. L-am lăsat aşa până în al doilea an de facultate. De atunci am început să mă îmbrac în negru.", a mai povestit criticul de modă.

Criticul de modă a mai povestit un lucru mai puţin ştiut despre perioada tinereţii sale, o perioadă în care acesta a fondat "Tinerama", un post de radio cu cea mai complexă grilă de programe din vremea aceea. "În 1993, am făcut cea mai complexă grilă de programe din istoria radioului. Am fondat Radio Tinerama. Nu l-a depăşit nimeni niciodată. Aveam o grămadă de emisiuni despre istoria religiilor, arte sau modă.", a mai spus acesta.

Aplecarea puternică către modă a avut-o dintotdeauna, însă, în tinereţe, criticul de modă avea o altă mare pasiune. A făcut liceul la arhitectură și chiar îi plăcea extrem de mult fizica şi geometria descriptivă.

Reţetă mâncare de fasole cu ciolan afumat şi fasole bătută

Ingrediente mâncare de fasole cu ciolan afumat şi fasole bătută

  • Fasole;
  • morcovi;
  • Apio;
  • Ceapă;
  • Ulei de floarea soarelui;
  • Cimbru;
  • Usturoi;
  • Sos de roşii;
  • Bacon;
  • Sare şi piper;
  • Sos dulce acrişor;
  • curry;
  • 2 foi de dafin.

Mod de preparare mâncare de fasole cu ciolan afumat şi fasole bătută

Fasolea se prefierbe dupa ce este ţinută în mai multe ape pe o durată de 12 ore. În fasolea prefiartă, se adaugă morcovi, rădăcina de pătrunjel şi apio. Baconul se trage la tigaie până se rumeneşte. Ceapa se adaugă peste bacon şi se căleşte.

Peste compoziţie adăugăm sosul dulce acrişor şi piperul. Punem şi cimbrul verde. În fasole adăugăm sosul de roşii.

În cele ce urmează, spargem usturoiul şi îl adăugăm în fasole. Presărăm şi un praf de curry. Adăugăm peste fasole toată tocana şi amestecăm încet. 

Ciolanul este prefiert. Fasolea bătută este realizată din fasole prefiartă şi respectă reţeta până la adăugarea tocăturii şi a baconului. Se mixeză şi se serveşte cu ceapă caramelizată.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale. Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoana care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close