Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Gătit la costum Sâmbătă cu mireasmă de roşii, brânză de capră şi busuioc proaspăt. Dana Săvuică, invitat special în ediţia 16 "Gătit la costum", sezonul 2: "Copilăria mi-am petrecut-o în Asia"

Sâmbătă cu mireasmă de roşii, brânză de capră şi busuioc proaspăt. Dana Săvuică, invitat special în ediţia 16 "Gătit la costum", sezonul 2: "Copilăria mi-am petrecut-o în Asia"

În ediţia 16 "Gătit la costum", sezonul 2, mireasma delicioasă a roșiilor se întâlnește cu brânza de capră şi iese o savuroasă supă cremă cu busuioc proaspăt. Dana Săvuică este invitatul special în bucătăria lui Ştefan Lungu.

Sâmbătă cu mireasmă de roşii, brânză de capră şi busuioc proaspăt. Dana Săvuică, invitat special în ediţia 16 "Gătit la costum", sezonul 2: "Copilăria mi-am petrecut-o în Asia"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    20 Aug 2022   •   14:00

Sâmbătă cu mireasmă de roşii, brânză de capră şi busuioc proaspăt în cea de-a 16 ediţie a emisiunii "Gătit la costum", sezonul 2. Reţeta copilăriei a fost lansată de către Dana Săvuică, influencer, fotomodel, dar şi realizator TV.

Ştefan Lungu a interpretat ca la carte una dintre cele mai îndrăgite reţete ale invitatei sale, supa cremă de roşii cu brânză de capră şi busuioc proaspăt. O reţetă rapidă, care se pregăteşte în mai puţin de 30 de minute.

Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.

Dana Săvuică, invitat special în ediţia 16 "Gătit la costum", sezonul 2

Invitată în cea de-a 16 ediţie a emisiunii "Gătit la costum", sezonul 2, Dana Săvuică a povestit despre cele mai frumoase amintiri din copilărie, dar şi despre locul unde şi-a petrecut cea mai mare parte din această frumoasă etapă a vieţii.

"O bună parte din copilărie am petrecut-o în Asia, asta datorită tatălui meu fiind diplomat de carieră. Tot timpul a avut misiuni diplomatice în Indonezia, Filipine, Malaezia, Singapore, iar eu m-am obişnuit cu acea mâncare, cu stilul de viaţă.", a povestit influencer-ul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pe lângă preparatele asiatice pe care le-a tot încercat de-a lungul anilor petrecuţi în Asia, Dana îndrăgeşte foarte mult şi preparatele tradiţionale româneşti, precum mămăliga cu brânză şi smântână: "Îmi plac fructele de mare, peştele. Îmi place şi mămăliga cu brânză şi smântână. Doamne! Este super".

Dana a dezvăluit şi următorul său proiect, care se anunţă unul de succes."În toamnă lansez o şcoală de bune manieră, stil şi rafinament, Etiquette Finishing School. Înveţi inclusiv eticheta multiculturală. Dacă ajungi oriunde în lumea asta, trebuie să ştii cum să te comporţi. Asta cred că te face să te simţi bine, cel puţin pe mine. Atunci când sunt apreciată pentru cine sunt eu ca om, ca atitudine", a mai spus Dana.

Reţetă supă cremă de roşii cu brânză, reţeta Danei Săvuică

Ingrediente

  • Cimbru;
  • O linguriţă de ulei de măsline;
  • 1 morcov;
  • sare şi piper după gust;
  • lămâie;
  • ceapă roşie;
  • ardei capia roşu;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 4-5 frunze de busuioc;
  • 4 căţei de usturoi;

Mod de preparare

Se fierb roşiile cu o lingură de ulei. Apoi se adaugă morcovul, verdeţurile, până se lasă uşor coaja de pe ele. Separat se vor căli ceapa cu ardeiul capia. Când acestea s-au înmuiat se va adăuga sarea şi piperul. Spre final, se vor pune şi usturoiul şi morcovul fiert. Toate se vor pune într-un blender cu 200 ml smântână pentru gătit.  După prima tură de mixare, se va adăuga şi pătrunjelul şi frunzele de busuioc pentru savoare.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.

Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close