Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Gătit la costum Dorul mâncării făcute de mama, ingredientul magic din rețeta ediției 10 "Gătit la costum", sezonul 2. Simona Gherghe găteşte alături de Ştefan Lungu

Dorul mâncării făcute de mama, ingredientul magic din rețeta ediției 10 "Gătit la costum", sezonul 2. Simona Gherghe găteşte alături de Ştefan Lungu

Când te ajunge dorul mâncării făcute de mama, cea mai la îndemână alinare este fuga acasă. În cea de-a 10 ediţie "Gătit la costum", sezonul 2, Ştefan Lungu a gătit împreună cu Simona Gherghe papanaşi moldoveneşti cu gust de dor de casă şi copilărie.

Dorul mâncării făcute de mama, ingredientul magic din rețeta ediției 10 "Gătit la costum", sezonul 2. Simona Gherghe găteşte alături de Ştefan Lungu
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iul 2022   •   14:00

În ediţia 10 "Gătit la costum", sezonul 2, Ştefan Lungu a avut-o ca invitat special pe Simona Gherghe, moderatorul emisiunii "Mireasa" de la Antena 1.

Cei doi au pregătit împreună papanaşi moldoveneşti, o reţetă îmbibată îb miros de dor de casă.

Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Produsele de igienizare şi curăţare de la Sano au asigurat un spaţiu de gătit igienic.

Cu un gust puternic de copilărie, reţeta de papanaşi moldoveneşti a Simonei va reuşi să domolească dorul de bunică, de casă, de copilăria la ţară, de care mulţi dintre noi am avut parte.

Simona Gherghe, invitat special în ediţia 10 "Gătit la costum", sezonul 2

Prezentatoarea emisiunii matrimoniale "Mireasa", de la Antena 1, a păşit în bucătăria lui Ştefan Lungu, în cea de-a 10 ediţie a emisiunii "Gătit la costum". 

Cu zâmbetul pe buze, Simona Gherghe a lansat o adevărată provocare culinară pentru gazda emisiunii. Aceasta i-a cerut lui Ştefan să gătească un desert pe cât de simplu de preparat, pe atât de încărcat de emoţie.

Papanaşii moldoveneşti sunt preparatul copilăriei prezentatoarei TV, pe care aceasta nu-i poate uita, mai ales că aceștia erau pregătiți de mama ei. 

Ștefan s-a arătat cam stângaci în această ediție, însă Simona nu l-a lăsat așa. Prezentatoarea TV și-a sunat mama în direct pentru a-l ajuta pe Ștefan să iasă din încurcătură. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Fără ajutorul mamei Simonei, probabil că papanașii moldovenești ar fi fost doar un vis departe de a fi împlinit. Cu toate acestea, gazda emisiunii s-a dezmeticit în cele din urmă și a reușit să ducă la bun sfârșit preparatul ediției.

Simona a mai povestit despre cea mai frumoasă perioadă, copilăria la bunici. Aceasta a mărturisit că își petrecea copilăria la țară, iar printre activitățile preferate era mulsul caprelor. "Cele mai frumoase vacanţe din copilăria mea erau la ţară. Plecam dimineaţa şi veneam seara. Mă striga mamaia din vârful dealului. Bunicii mei aveau capre şi le mulgeam. Mă duceam la ţarc seara şi fiecare copil avea un păhărel în buzunar şi mulgeam caprele vecinilor.", a povestit prezentatoarea cu zâmbetul pe buze.

Vedeta TV nu poate uita mâinile de aur ale bunicii ce pregăteau lipii cu brânză, dar și salată din roșii de țară. "Eu îmi amintesc de brânza de capră cu lipii, pe care le făcea bunica. Mâncam zeama aia şi roşiile alea de ţară", a mai mărturisit Simona Gherghe.

Rețetă papanași moldovenești 

Ingrediente

  • 500 gr făină;
  • 2 ouă;
  • 80 gr zahăr tos;
  • Un plic de zahăr vanilinat;
  • O linguriță de praf de copt;
  • O lingurița de sare;
  • Coajă de lămâie rasă;
  • Aromă de vanilie;
  • 300 gr brânză dulce de vacă;
Mod de preparare
Se amesteca cele două ouă cu zahărul tos și cel vanilinat. Se adaugă făina, praful de copt, coaja de la lămâie, aroma și brânza. Se frământă sau se mixează până când compoziția devine omogenă și elestică. În caz de necesitate se mai adaugă făină. Se întinde o foaie subțire, se taie forme cu un pahar și se prăjesc în ulei încins, dar nu în baie de ulei.
×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close