Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Gătit la costum Ștefan Lungu a gătit alături de Crina Pintea, în ediția 13 "Gătit la costum", sezonul 2: "Se simte la un sportiv când nu mănâncă sănătos"

Ștefan Lungu a gătit alături de Crina Pintea, în ediția 13 "Gătit la costum", sezonul 2: "Se simte la un sportiv când nu mănâncă sănătos"

Plăcintă cu mere "îmbătată" în suc de portocale, reţetă tradiţională, dar îmbunătăţită, a fost adusă în bucătăria lui Ştefan Lungu de sportivele Crina Pintea şi Andreea Ailincăi, două surori românce.

Ștefan Lungu a gătit alături de Crina Pintea, în ediția 13 "Gătit la costum", sezonul 2: "Se simte la un sportiv când nu mănâncă sănătos"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    30 Iul 2022   •   14:00

În ediţia 13 "Gătit la costum", sezonul 2, Ştefan Lungu a gătit sâmbătă, alături de handbalista Crina Pintea şi sora ei Andreea Ailincăi.

Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.

Crina Pintea şi Andreea Ailincăi, invitate special în ediţia 13 "Gătit la costum", sezonul 2

Crina Pintea şi Andreea Ailincăi au fost invitatele lui Ştefan Lungu în ediţia 13 "Gătit la costum", sezonul 2. Alături de gazda emisiunii, aceastea a gătit un preparat tradiţional românesc, care pe care l-au preparat de această dată cu suc de portocale şi miez de nucă.

Cele două surori sportive au spus că sunt foarte atente la ce mănâncă, pentru că o hrană necorespunzătoare le poate da bătăi de cap la antrenamente pentru că se simt obosite. "Se simte la un sportiv când nu mănâncă sănătos", spune Crina Pintea. 

În timpul liber, surorile sportive spun că ele preferă să se odihnească.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Crina Pintea, care a fost desemnată şi cel mai bun pivot la Campionatul European din Franţa, a dezvăluit că în prezent scrie o carte. Face asta după ce s-a întors în ţară, plecată fiind în Germania, Franţa, Ungaria.

Crina Pintea: "De fiecare dată când am avut un moment greu nu am renunţat"

În carte a adunat toate amintirile frumoase dar şi cele mai puţin plăcute din viaţă şi, povesteşte Crina, "cred că cel mai important e că de fiecare dată când am avut un moment greu nu am renunţat". Volumul este planificat să apară în următoarele 2-3 luni.

Sprijin spune că primeşte de la soţul ei, iar cel care o ajută să treacă peste îngrângerile din sport este coach-ul ei. "Am avut accidentări care m-au scos din circuit", îşi aminteşte handbalista.

Reţetă plăcintă cu mere 

Ingrediente pentru Plăcintă cu mere a la Crina Pintea

  • Foi de placintă
  • 4 mere
  • Stafide
  • Coajă de portocale
  • Scorţişoară
  • Miere
  • 250 gr unt
  • Un praf de sare
  • Esenţă de vanilie şi rom
  • O portocală stoarsă
  • Puţin rom
  • Nucă

Mod de preparare Plăcintă cu mere

Se călesc merele în puţin unt (50 gr). Se adaugă coaja de portocală, puţin suc din portocala stoarsă, scorţişoară, esenţele de vanilie şi rom, puţină miere şi un praf de sare. 

Când merele sunt călite, le lăsăm puţin să se răcească. Foile de placintă le ungem cu untul topit. 

Înfăşurăm apoi merele cubuleţe în foile de plăcintă. Le lăsăm în cuptorul încins la 170-180 grade pentru 25 minute.

Le scoatem şi le "îmbătăm" cu suc de portocală prospăt stoarsă şi puţin rom.

Le punem apoi din nou la cuptor şi le mai lăsăm la 190 de grade, timp de cinci minute.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.

Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close