Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Gătit la costum Ștefan Lungu a gătit alături de Kamara într-o nouă ediție a emisiunii "Gătit la costum": "Mâncarea copilăriei mele a fost orezul, el era baza"

Ștefan Lungu a gătit alături de Kamara într-o nouă ediție a emisiunii "Gătit la costum": "Mâncarea copilăriei mele a fost orezul, el era baza"

Orez cu sos de peşte afumat, o reţetă tradiţională din Africa, a fost adusă în bucătăria lui Ştefan Lungu de către Kamara.

Ștefan Lungu a gătit alături de Kamara într-o nouă ediție a emisiunii "Gătit la costum": "Mâncarea copilăriei mele a fost orezul, el era baza"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    24 Sep 2022   •   14:00

În ediţia 13, sezonul 3, a emisiunii "Gătit la costum", Ştefan Lungu a gătit alături de artistul Kamara.

Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.

Kamara, invitatul lui Ștefan Lungu

Kamara a fost invitatul lui Ştefan Lungu în ediţia 13 a emisiunii "Gătit la costum". Alături de gazda emisiunii, aceasta a gătit un preparat tradiţional african pe care l-au preparat de această dată cu orez, peşte afumat, sos de roşii, lămâie, ardei gras şi condimente.

Kamara spune că aceasta este mâncarea copilăriei lui și recunoaşte că orezul era baza oricărui preparat de pe masă, alături de care avea peşte sau alte ingrediente.

"Mâncarea copilăriei mele a conținut dintotdeauna orez. Orezul era baza şi cu un pic de ulei, bame. Adesea era orez cu peşte, iar sosul preferat era cu peşte afumat", a povestit Kamara.

"Nu e o invenţie această mâncare, e din Africa, noi mâncam constant acolo", mai spune artistul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Orezul, mâncarea preferată a lui Kamara

Kamara, în vârstă de 46 de ani, s-a născut în România, la Bucureşti, apoi a plecat în Guineea franceză, la vârsta de opt ani.

Povesteşte că a fost păcălit de unchiul lui să meargă la şcoală acolo, sub pretextul că va fi dus cu motocicleta la un garaj auto. Nu spune că nu-i plăcea şcoala, dar nu cunoştea limba, pentru că el crescuse în România.

După circa 14 ani petrecuţi acolo, s-a întors în România. 

"Guineea sau România, ce preferi?", l-a întrebat Ştefan Lungu. "Amândouă, sunt diferite. Şi când mergi la ţară acolo e diferit, e un alt tip de pitoresc", povesteşte cântăreţul.

Tot în Guineea a învăţat să şi pescuiască, iar peştele îl mănâncă cu plăcere. Mai ales când are garnitură de orez alături, aşa cum a găsit alături de Ştefan Lungu.

Reţetă orez cu sos de peşte afumat

Ingrediente pentru orez cu sos de peşte afumat, ala Kamara

  • Orez
  • 2 bucăţi macrou afumat
  • Sos de roşii, de casă
  • 2 cepe
  • Usturoi
  • Piper alb
  • Sare
  • Ardei gras
  • Lamâie
  • Cimbru
  • Verdeţuri uscate
  • Pătrunjel
  • Supă de legume

Mod de preparare orez cu sos de peşte afumat

Orezul se fierbe în apă şi apoi se adaugă supa de legume pentru a avea un gust mult mai bun.

Pentru sosul de peşte, se căleşte ceapa tăiată bucăţi mici, se adaugă ardeiul gras, sosul de roşii, usturoiul. 

Când simţim că are consistenţa necesară, adăugăm peştele afumat şi supa de legume, aproximativ 150 ml de supă. Lăsăm să fiarbă până scade, adăugăm sare, piper alb, cimbru şi verdeţuri uscate.

Le aranjăm frumos în farfurie (în Africa se face un muşuroi şi de jur împrejur se pune sosul de peşte). Reţeta originală se face cu peştele Bonga.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 aduce pasionaților de gastronomie emisiunea "Gătit la costum", unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.

Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

×
Subiecte în articol: Gătit la costum Kamara orez sos peşte
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close