Antena 3 Emisiuni Gătit la costum Ştefan Lungu a gătit alături de Jojo, o adevărată nebunie culinară pentru orice gurmand, în ediţia 13 "Gătit la costum"

Ştefan Lungu a gătit alături de Jojo, o adevărată nebunie culinară pentru orice gurmand, în ediţia 13 "Gătit la costum"

de Georgiana Adam    |    06 Dec 2021   •   14:44
Ştefan Lungu a gătit alături de Jojo, o adevărată nebunie culinară pentru orice gurmand, în ediţia 13 "Gătit la costum"
Sursa foto: Antena 3

În ediţia 13 "Gătit la costum", Ştefan Lungu a gătit alături de Jojo. Aceştia au pregătit chiftele cu cartofi copţi pe plită, o adevărată nebunie culinară care se pregăteşte foarte uşor şi într-un timp foarte scurt.

În ediţia de duminică, Ştefan Lungu a gătit alături de Jojo chiftele cu cartofi copţi şi sare grunjoasă. Cartofii au avut parte de o preparare cu totul şi cu totul specială, întrucât aceştia au fost copţi pe plita electrică, care a adus aminte de plita de odinioară a surorii bunicii lui Jojo.

Ştefan a profitat de timpul pe care l-a mai avut la dispoziţie până la apariţia invitatei în platou, aşa că acesta a igienizat blatul de bucătărie şi fiecare farfurie cu produsele de la Sano.

Farfuriile şi ustensilele de bucătărie au fost igienizate cu detergentul de vase Sano Spark Lămâie, care înlătură imediat murdăria dificilă şi grăsimea. Mai mult decât atât, detergentul cu parfum proaspăt de lămâie oferă strălucire veselei şi tacâmurilor, chiar şi în apă rece. 

Jojo, invitat special în ediţia 13 "Gătit la costum"

În ediţia 13 "Gătit la costum", Ştefan Lungu a gătit alături de Jojo. Aceştia au pregătit chiftele cu cartofi copţi pe plită, o adevărată nebunie culinară care se pregăteşte foarte uşor şi într-un timp foarte scurt.

Jojo nu s-a lăsat mai prejos şi a preparat cot la cot cu Ştefan Lungu reţeta copilăriei sale. Aceasta a curăţat cartofii sub jetul de apă, iar gazda emisiunii i-a tăiat felii subţiri.  

Cătălina Grama (Jojo) a povestit şi despre filmul care i-a marcat cariera, dar şi despre perioada sărbătorilor de iarnă, pe care le petrecea în Moldova.

Reţetă de chiftele cu cartofi tăiaţi felii şi copţi pe plită cu sare grunjoasă

Ingrediente 

Pentru chiftele 

  • carne de vită tocată
  • cimbru
  • ceapă tocată mărunt
  • Sare şi piper
  • 1 ou
  • făină şi ou 
  • ulei
  • mărar

Mod de preparare

Carnea de vită se amestecă cu oul, ceapa tocată mărunt, cimbru, sarea şi piperul. Bilele formate se înmoaie în oul bătut şi apoi în făină. Se prăjesc în ulei încins sau direct pe plită.
Pentru Jojo am ales ca această compoziţie să o pun în aluat de plăcintă. Se bagă la cuptor la 180 grade pentru 20 minute. Cartofii se taie felii şi se pun pe plita încinsă.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă și duminică, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale. Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoana care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close