Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Gătit la costum Ștefan Lungu și surorile Odagiu gătesc pui cu smântână și pesmet la cuptor, în prima ediție a noului show de cooking "Gătit la costum"

Ștefan Lungu și surorile Odagiu gătesc pui cu smântână și pesmet la cuptor, în prima ediție a noului show de cooking "Gătit la costum"

Prima ediție a cooking show-ului "Gătit la costum" a debutat cu un preparat care aduce aminte de gustul copilăriei. Alături de Ștefan Lungu, gazda emisiunii, au fost și surorile Odagiu, Ana și Monica, cele care au și lansat provocarea gastronomică.

Ștefan Lungu și surorile Odagiu gătesc pui cu smântână și pesmet la cuptor, în prima ediție a noului show de cooking "Gătit la costum"
Sursa foto: Ştefan Lungu
de Georgiana Adam    |    23 Oct 2021   •   14:00

Noul proiect de cooking lansat de Antena 3 va fi găzduit de Ștefan Lungu, iar fiecare ediție a emisiunii va avea unul sau mai mulți invitați speciali, alături de care Ștefan va purta discuții savuroase, în timp ce vor pregăti împreună, cot la cot, preparate realizabile, delicioase și inspiraționale.  

Conceptul "Gătit la costum" a apărut din dorința gazdei Ștefan Lungu de a-i lăsa fetiței sale un set de povești gastronomice românești, unde pasiunea pentru gătit să se îmbine armonios cu mirosul și gustul bucatelor vechi tradiționale. 

Pe lângă ingrediente, accesoriile de gătit și invitații surpriză din fiecare ediție, Ștefan Lungu mai are un as în mânecă pe care îl folosește cu măestrie înainte de începerea oricărei provocări culinare. Vasele de bucătărie au nevoie de o curățare eficientă pentru a pune în evidență fiecare preparat, iar de acest lucru se ocupă Sano, partener în noul proiect de cooking.

Surorile Odagiu, Ana și Monica, invitate în primul episod al show-ului "Gătit la costum"

Până să le întâmpine pe cele două invitate, Ștefan a avut grijă să igienizeze și să lustruiască atent ustensilele de bucătărie pe care urma să le folosescă în pregătirea rețetei lansate de către Ana și Monica. Gazda a folosit detergentul de vase Sano Spark Zero pentru îndepărtarea minuțioasă a reziduurilor, dar și pentru igienizarea corespunzatoare a vaselor. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prima ediție a emisiunii a început în forță, iar Ștefan Lungu a intrat în bucătărie pentru a impresiona publicul cu un preparat delicios, care aduce aminte de una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții fiecăruia dintre noi, copilăria la bunici. 

Preparatul care a spart gheața în acest sezon vine din zona Brăilei, acolo unde surorile Odagiu, Ana și Monica și-au petrecut cea mai mare parte a copilăriei. Cele două invitate și-au reamintit despre cel mai delicios și aromat preparat pe care bunica îl pregătea cu drag pentru cele două: pui cu smântână și pesmet la cuptor.

Ana și Monica Odagiu au fost întâmpinate într-un mod neașteptat de către Ștefan în prima ediție a emisiunii. Acesta ținea în mână o slănină bine afumată într-un cuțit de bucătar, însă ce a făcut de fapt senzație a fost chiar vestimentația lui Ștefan. Costumul gazdei a atras atenția surorilor Odagiu, care l-au comparat pe Ștefan cu actorul James Bond. “Ești un pic James Bond, așa”, a râs Monica Odagiu. 

Spre deosebire de James Bond, care poartă pantofi în timpul misiunilor, gazda emisiunii noastre și-a dorit să se simtă ca acasă, în propria bucatarie, unde obișnuiește să gătească în șosete. Surorile Odagiu nu au putut să nu remarce acest lucru, așa că și-au dorit ca și telespectatorii să se bucure de imaginea amuzantă și să vadă de fapt ce se ascunde după blatul de bucătărie. Ștefan nu purta pantofi, ci doar o pereche de “totoși din lână”, care îi aduce aminte de copilărie. 

Pentru că fetele au susținut că nu se descurcă să taie puiul așa cum trebuie, Ștefan a luat inițiativă și a început să pregătească el bucățelele din piept de pui, în timp ce fetele au povestit despre experiența lor gastronomică din prima lor vacanță împreună, în Barcelona. 

După tăierea bucăților de carne, Stefan a adăugat restul ingredientelor, iar Ana a folosit cu îndemânare șervețelele de la Sano pentru a unge tava folosită la coacerea compoziției. Monica nu s-a lăsat mai prejos, așa că a dat și ea o mână de ajutor. Aceasta a primit sarcina să acopere întrega tavă cu bucați de bacon, pentru ca la final, Ștefan să adauge multă verdeață pentru un plus de savoare și prospețime.

Pui cu smântână la cuptor, reteta pas cu pas. Ingrediente și mod de preparare

Iată rețeta completă pe care Ștefan, împreună cu invitatele sale speciale, au pregătit-o în prima ediție a emisiunii "Gătit la costum".

Ingrediente pui cu smântână la cuptor

  • 500 g piept de pui tăiat cuburi
  • 20g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 15 felii bacon
  • 100 g brânză
  • 150 g smântână ( 20% grăsime)
  • 70 g făină
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare pui cu smântână și pesmet la cuptor

Se taie pieptul de pui în cuburi mici și se condimentează cu sare și piper. Într-un bol amestecăm smântâna, cu brânza rasă, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Adăugam și cubulețele de pui și le amestecam bine în conținutul cremos.

Ungem bine o tava de metal, cu unt, ulei sau grăsime de rață. Tapetam cu pesmet tava. Așezăm feliile de bacon așa încât să depășească forma tăvii. Punem compoziția în forma metalică și petrecem feliile de bacon peste aluatul format. Intindem smântâna și adăugăm branza rasă. Întreaga compoziție se lasă la 180 de grade aproximativ 40 de minute.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă și duminică, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect  de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale. Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoana care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

“Oamenii merită să aibă parte de o experiență multisenzorială. Încerc să le reproduc un preparat care le-a marcat copilăria. Să îi fac să își aducă aminte de momentele plăcute, să le smulg un crămpei din ce fac. "Gătit la costum" nu are în centrul programului un veritabil bucătar, nici Chef nici artist al gastronomiei. Este un program despre simplitate, cu oameni simpli, un program filmat într-o casă normală, cu vecini, cu stradă îngustă. Chiar și aceasta este o experiență atipică” , a transmis Stefan Lungu, gazda emisiunii "Gătit la costum".
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close