Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Gătit la costum Valentin Iordache, purtător de cuvânt al CN Aeroporturi Bucureşti, invitat special în bucătăria lui Ştefan Lungu: "Am vândut casete video ca să-mi întreţin familia"

Valentin Iordache, purtător de cuvânt al CN Aeroporturi Bucureşti, invitat special în bucătăria lui Ştefan Lungu: "Am vândut casete video ca să-mi întreţin familia"

În cea de-a opta ediţie a emisiunii Gătit la costum, sezonul 3, Ştefan Lungu a gătit alături de Valentin Iordache, purtător de cuvânt al CN Aeroporturi Bucureşti.

Valentin Iordache, purtător de cuvânt al CN Aeroporturi Bucureşti, invitat special în bucătăria lui Ştefan Lungu: "Am vândut casete video ca să-mi întreţin familia"
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Oct 2022   •   14:00

Valentin Iordache, purtător de cuvânt al CN Aeroporturi Bucureşti, a păşit în bucătăria lui Ştefan Lungu în ediţia numărul opt a emisiunii "Gătit la costum" din sezonul 3.

Cei doi au pregătit împreună un preparat cu influenţe greceşti, mâncare de fasole cu salată de ceapă în zamă.

Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.

Valentin Iordache, invitat special în bucătăria lui Ştefan Lungu: "Am vândut casete video ca să-mi întreţin familia"

Mâncarea de fasole cu salată de ceapă este reţeta preferată a lui Valentin Iordache. Acesta a povestit şi despre un fel de desert pe care bunica îl pregătea în casă.

Actual purtător de cuvânt al CN Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache, a povestit despre o perioadă mai puţin bună pentru el şi familia sa, o perioadă în care acesta a fost nevoit să vândă casete video în târg.

"Câtă vreme am fost inginer, făceam şi alte lucruri şi nu îmi este ruşine să spun. Duminica mergeam în târg şi vindem casete video. Totul ca să-mi întreţin familia. Aşa rezistam de o săptămâna la alta, de la un salariu la altul", a povestit Valentin Iordache.

Mâncare de fasole cu salată de ceapă în zamă

Ingrediente mâncare de fasole cu salată de ceapă în zamă

  • 2 cutii de fasole
  • 2 cepe
  • 3 fire de apio
  • 200 ml suc de roşii
  • 50 gr boia afumată
  • sare şi piper după gust
  • oregano
  • ulei de măsline
  • 4 bulbi de usturoi
  • brânză telemea
  • pătrunjel

Mod de preparare

În uleiul de măsline se căleşte ceapa. Se adaugă usturoiul şi apio. După ce ceapa a devenit sticloasă, se adaugă şi sosul de roşii. Când toate sunt bine fierte şi apio este înmuiat, se poate adăuga sarea, piperul şi boia.

Imediat după se poate pune şi fasolea. Lăsăm să fiarbă 15 minute. Când este scăzută compoziţia se mai adaugă şi puţină apă, iar întreaga compoziţie se bagă la cuptor pentru 40 de minute. Se pune pătrunjel deasupra. 

Pentru salata de ceapă, se adaugă într-un bol 250 ml de zeamă de varză, o lingură de boia afumată şi ceapă tăiată mărunt.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 aduce pasionaților de gastronomie emisiunea "Gătit la costum", unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.

Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

×
Subiecte în articol: Gătit la costum Ștefan Lungu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close