Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Cine și în ce condiții se poate regăsi pe ”lista albă” a inspectorilor ANAF

Cine și în ce condiții se poate regăsi pe ”lista albă” a inspectorilor ANAF

După ce a eliminat lista rușinii, ANAF se "joacă" acum cu lista alba, adica exact opusul. Este lista cu persoanele juridice care au declarat și au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi care nu au niciun fel de restanțe.

Cine și în ce condiții se poate regăsi pe ”lista albă” a inspectorilor ANAF
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2024   •   14:00

Lista albă va fi publicată în scurtă vreme și cuprinde persoanele juridice care și-au depus la timp toate obligațile fiscale și au totul achitat. 

În acest caz, cei care se află pe această listă sunt printre cei norocoși, asta pentru că, de exemplu, ca angajator, dacă cineva vă verifică, de la cei care vor să investească în business, până la cei care lucrează pentru în cadrul organizației, pot să vadă dacă sunteți sau nu o companie model.

Condiții esențiale pentru a fi pe lista albă

a) sunt depuse, pe perioada de prescripţie a dreptului de a stabili obligaţii fiscale, toate declaraţiile fiscale, potrivit vectorului fiscal, până la data întocmirii listei. 

b) sunt achitate la scadenţă/termenul de plată prevăzut de lege obligaţiile fiscale principale şi accesorii, în trimestrul pentru care se realizează publicarea listei;

c) nu se înregistrează obligaţii bugetare restante la data întocmirii listei.

În cazul obligaţiilor declarative pentru care nu există un termen clar de depunere a declaraţiei, condiţia de declarare se verifică la data întocmirii listei.

Spre exemplu, dacă până la această dată, sunt depuse toate declaraţiile, conform vectorului fiscal, indiferent de termenul legal de declarare.

×
Subiecte în articol: ANAF lista alba
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close