Antena 3 CNN Actualitate Decizie emoţionantă în Italia. Rudele îşi pot vizita bătrănii din cămine printr-o cameră de îmbrăţişări

Decizie emoţionantă în Italia. Rudele îşi pot vizita bătrănii din cămine printr-o cameră de îmbrăţişări

Radu Tudor a prezentat în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire", la Antena 3, o decizie emoţionantă adoptată în Italia pentru ai ajuta pe cei privaţi de contactul fizic din cauza pandemiei cu COVID-19. Rezidenţii centrelor de asistenţă pentru vârstnici dintr-o provincie italiană au acum la dispoziţie o soluţie originală pentru a-i putea ţine în braţe pe cei dragi: o "cameră pentru îmbrăţişări" .

Decizie emoţionantă în Italia. Rudele îşi pot vizita bătrănii din cămine printr-o cameră de îmbrăţişări
de Claudia Popovici    |    14 Ian 2021   •   23:50

Aceasta iniţiativă s-a născut în provincia Avellino, nu departe de Napoli şi, începând din preajma Crăciunului, "camera pentru îmbrăţişări" călătoreşte prin regiune, cu opriri de câteva zile la fiecare cămin de bătrâni.


Pentru a avea acces la această structură din plastic alb şi albastru, care arată ca un cort, fiecare vizitator trebuie să îşi rezerve intervalul de timp şi să îmbrace un costum de protecţie, mănuşi şi mască înainte de a intra şi de a-şi revedea persoana dragă, printr-o folie de plastic transparentă. Aceasta din urmă este dotată cu fante astfel încât vizitatorii să îşi poată introduce mâinile ca să îi îmbrăţişeze pe cei dragi, scrie AFP, citat de Agerpres.

Timpul de vizitare este limitat la aproximativ zece minute pentru fiecare rezident. Pentru a se evita orice risc de infectare, cele două spaţii separate de folia din plastic sunt dezinfectate după fiecare vizită.

"Un gest de iubire simplu şi important pentru persoanele care se iubesc. Şi pentru a protecţia ei, n-am putut să-l facem. 
Este o oportunitate minunată care ne-a fost oferită.
Mama nu ştia ce să facă, pentru că încă nu este bine. Cred că a fost fericită. Am simţit-o. O să vedem la telefon ce o să-mi spună. Nu poate exista un contact direct în senzaţia asta de frig, dar tot e mai bine decât nimic", spune emoţionată fiica unei pensionare.

"Sunt 9 luni de când nu am reuşit să-mi îmbrăţişez mama", mai spune cineva.


Căminul pentru persoane vârstnice din orăşelul Montefalcione s-a animat în sfârşit. Acum copiii îşi pot îmbrăţişa părinţii în vârstă şi pare că este vorba despre începutul unei aparenţe de normalitate. Contactul, care aproape dispăruse, începe să existe din nou. 

Cea care a avut această iniţiativă este un responsabil în cadrul serviciilor sociale locale, care vede în această operaţiune "un gest de umanitate". A  reuşit deja să doteze la patru astfel de cămine de bătrâni din Italia şi a oferit posibilitatea unui număr de aproximativ 200 de seniori să-şi poată vedea familiile.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close