Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Q&A MEGA-VICTORIE, TRECUTA SUB TACERE ”“ o dezbatere despre procesul EDF ”“ Romania, sambata, 27 martie, de la ora 19.35

MEGA-VICTORIE, TRECUTA SUB TACERE ”“ o dezbatere despre procesul EDF ”“ Romania, sambata, 27 martie, de la ora 19.35

MEGA-VICTORIE, TRECUTA SUB TACERE ”“ o dezbatere despre procesul EDF ”“ Romania, sambata, 27 martie, de la ora 19.35
27 Mar 2010   •   00:15

Victoria Romaniei in procesul cu EDF, de la sfarsitul anului trecut, a trecut aproape neobservata. Vorbim de o speta aproape la fel de spectaculoasa ca procesul cu Ucraina, pentru impartirea platoului continental de la Marea Neagra. Compania Eastern Duty Free (EDF) a cerut, in 2005, despagubiri de 132 de milioane de dolari intr-un proces intentat statului roman la Centrul International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investitii (ICSID) din Washington, o institutie de arbitraj a Bancii Mondiale. Compania a acuzat statul roman, anume pe fostul premier Adrian Nastase si fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, ca i-ar fi „expropriat investitia realizata pe Aeroportul Otopeni” si ar fi blocat „prelungirea contractului de societate al EDF ASRO SRL in mod nejustificat”.

Ce interese au fost arbitrate, de fapt, la Washington?

De ce nu a fost mediatizat aproape deloc succesul Romaniei?

Invitati: Florentin Tuca, unul dintre avocatii care au reprezentat Romania; Adrian Nastase, vizat direct de acuzatiile EDF.

GENERALUL (R.) DUMITRU ILIESCU, UNUL DINTRE PATRONII LUI CATALIN VOICU? ”“ noi dezvaluri in dosarul Voicu, de la ora 20.05

Ziarul Ring anunta, joi, ca „senatorul Voicu, pe de o parte, si, pe de alta parte, generalul Dumitru Iliescu, Marian Vanghelie, dar si alte persoane influente ar face parte dintr-o retea care s-a tesut in decursul anilor, constituindu-se intr-un adevarat serviciu secret paralel structurilor statului, care ar fi corupt si santajat pana la cel mai inalt nivel oameni de afaceri, politicieni, magistrati si ofiteri de informatii.” In acelasi ziar, intr-un interviu exclusiv, Dumitru Iliescu raspunde acuzatiilor si trece la atac. „Ofiteri dintr-un serviciu secret, altul decât SPP, l-au informat pe presedinte ca noi suntem periculosi pentru ca vrem sa organizam o actiune impotriva dumnealui”, a declarat generalul.

Ce se ascunde, de fapt, in spatele dosarului Voicu?

Invitati: Procurorul Bogdan Licu, fost vicepresedinte al CSM; Catalin Harnagea, fost director SIE.

Puteti adresa intrebari sau va puteti expune punctul de vedere mai jos.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close