Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Q&A STAREA JUSTITIEI DIN ROMANIA ”“ in dezbatere la Q&A, sambata, 10 aprilie, de la ora 19.05

STAREA JUSTITIEI DIN ROMANIA ”“ in dezbatere la Q&A, sambata, 10 aprilie, de la ora 19.05

STAREA JUSTITIEI DIN ROMANIA ”“ in dezbatere la Q&A, sambata, 10 aprilie, de la ora 19.05
09 Apr 2010   •   22:23

Dupa implicarea judecatorului Florin Costiniu in cazul Voicu, peste 400 de judecatori au initiat un protest impotriva incalcarii normelor eticii profesionale, solicitand Consiliului Superior al Magistraturii mai multa transparenta in numirea judecatorilor la Inalta Curtea de Casatie si Justitie si o pozitie ferma cu privire la posibilitatea judecatorilor urmariti penal de a mai sustine sedintele de judecata. CSM a decis sa ceara punctul de vedere al instantelor si parchetelor din tară cu privire la modificarea legii in privinta suspendarii magistratilor suspecti de coruptie. Pe de alta parte, plenul Consiliului a hotarat ca procedurile de promovare la ICCJ nu pot fi suspendate, deoarece membrii CSM nu au putut identifica nicio prevedere legala in acest sens.

SPECTACOLUL ARESTARILOR IN CAZUL VOICU ”“ de la ora 20.05

Arestari fara precedent pentru Romania in cazul Voicu. Dupa o noapte petrecuta in arest si peste 15 ore de audieri la Curtea Suprema, oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, dar si judecatorul Florin Costiniu au primit, aseara, mandate de arestare preventiva. Cei trei ar trebui sa stea in spatele gratiilor incă 29 de zile. Avocatii lor au facut, deja, recurs impotriva deciziei judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Puteti adresa intrebari sau va puteti expune punctul de vedere mai jos.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close