Antena 3 CNN Externe Bogdan Chirieac: Tsipras e ca Leonidas, din filmul cu eroii de la Termopile

Bogdan Chirieac: Tsipras e ca Leonidas, din filmul cu eroii de la Termopile

Bogdan Chirieac: Tsipras e ca Leonidas, din filmul cu eroii de la Termopile
Sursa foto: Foto: VideoNews
01 Iul 2015   •   21:04
Situaţia din Grecia este subiectul principal în toată presa mondială. O lume întreagă aşteaptă cu sufletul la gură să vadă ce se întâmplă cu cea mai îndatorată ţară la troica internaţională. 
 
Subiectul a fost dezbătut şi în ediţia de miercuri a emisiunii "Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3. 
 
Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat că, prin comparaţie, Grecia este mult mai bine decât România.
 
"Grecii sunt în picioare şi noi, care nu suntem în situaţia lor, suntem în genunchi. E distanţă foarte mare. Tsipras e ca Leonidas. Grecia a ajuns în această situaţie datorită unui tip de corupţie la nivel guvernamental, în toate guvernele şi pentru ca poporul să nu se răscoale, au mituit electoratul. În România se mulţumeau cu o plasă la patru ani, grecii cu 18 salarii pe an, plus facilitiăţi de nu ne imaginăm. Şi acum, cu toate tăierile, salariile lor sunt de peste trei ori mai mari ca în România."
 
"De unde au luat banii? De la UE. Cum? Întrebaţi cele 300 de firme de lobby de la Bruxelles. Grecia are absorbţie de fonduri 100%, România e pe ultimul loc în Europa. Grecia nu are nicio problemă cu corupţia pe fondurile europene, România are toate probleme cu corupţia pe fondurile europene."
 
Şi totuşi, nu îndrăzneşte nici Europa să le atragă atenţia referitor la corupţia din ţară. Este formidabil acest lucru. Tsipras e precum Leonidas la Termopile. 
 

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close