Antena 3 CNN Actualitate Cum răspunde avocatul Lucian Bolcaş (PSD) acuzaţiilor de antisemitism

Cum răspunde avocatul Lucian Bolcaş (PSD) acuzaţiilor de antisemitism

Cum răspunde avocatul Lucian Bolcaş (PSD) acuzaţiilor de antisemitism
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    13 Dec 2013   •   21:17

Avocatul Lucian Bolcaş, posibilă nominalizare a PSD pentru CC, a răspuns vineri acuzaţiilor de antisemitism care i se aduc, spunând că aceste afirmaţii cântăresc greu pentru el.

 
"Nu ştiu cât va cântări pentru numire (la Curtea Constituţională - n.r.), dar pentru mine cântăreşte greu, mai ales extrapolările care s-aui făcurt pe marginea acestei acuzaţii", a spus social-democratul Lucian Bolcaş, vineri, la emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.

Institutul Elie Wiesel îl acuză pe Lucian Bolcaş de antisemitism, prin faptul că în urmă cu câteva luni a susţinut reabilitarea memoriei "sfântului" Valeriu Gafencu, membru al Mişcării Legionare. De asemenea, Bolcaş este acuzat că s-a opus înlăturării bustului mareşalului Antonescu din Curtea Bisericii Sfinţii Constantin şi Elena. 
 
Bolcaş spune că acest lucru nu dovedeşte că ar fi antisemit.
 
În ceea ce priveşte articolul cu pricina, juristul spune că este vorba despre un material din 2005, "deci de acum opt ani", iar "semnătura mea e printre alte sute de semnături onorante şi ideea pe care am avut-o şi mi-o menţin e că noi trebuie să ne asumăm istoria cu bune şi cu rele. Asumarea istoriei nu se face cu dărâmarea istoriei", a adăugat Bolcaş.

Juristul a continuat spunând că nu contestă faptul că Ion Antonescu a fost acuzat ca fiind criminal de război, şi nici măsurile pe care le-a luat împotriva etnicilor evrei, "dar contest că e o istorie pe care trebuie să ne-o asumăm şi n-o putem face prin această dărâmare de statui. De aici au început extrapolările cu privire la o pretinsă atitudine antisemită pe care aş avea-o. Dărâmarea unei statui nu mi se pare un act de cultură, de asumare a istorie şi asta nu e o atitudine antisemită", susţine avocatul social-democrat.


 
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a ales-o, în 2 octombrie, pe Iulia Motoc pentru funcţia de judecător la CEDO, dintre cele trei propuneri înainte de România.

Ştire în curs de actualizare.


 

×
Subiecte în articol: Lucian Bolcas Subiectiv
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close