Antena 3 CNN Actualitate Campania de strângere de fonduri ”Joy for Nepal” se prelungește încă două săptămâni

Campania de strângere de fonduri ”Joy for Nepal” se prelungește încă două săptămâni

Campania de strângere de fonduri ”Joy for Nepal” se prelungește încă două săptămâni
14 Iul 2015   •   13:55

Campania ”Bucurie pentru Nepal”/ ”Joy for Nepal”, inițiată de alpinistul Alex Găvan, se va prelungi până pe 31 iulie 2015, pentru a permite strângerea mai multor fonduri. Campania ar fi trebuit să se încheie astăzi, 14 iulie, când se împlinesc cele șapte săptămâni și nouă zile planificate inițial pentru campanie, în oglindă cu cele 7,9 grade ale cutremurului care a zguduit Nepalul pe 25 aprilie. În această perioadă au fost strânși 67.794 euro, prin donații de la persoane fizice, companii și activități de strângere de fonduri inițiate de alte organizații sau susținători.

Donațiile vor putea să fie făcute în continuare prin SMS în valoare de 2 euro trimis din rețelele Orange, Telekom România, Vodafone, la numărul 8826, prin plăți cu cardul pe www.alexgavan.ro/nepal , prin sponsorizări, sau prin evenimente caritabile.

”Sunt impresionat de reacția extraordinară de susținere pe care am primit-o din partea celor care au contribuit la această campanie și le mulțumesc tuturor pentru solidaritate și pentru generozitate. Mă simt de parcă aș fi cerut sprijin ca să urc un munte pe care nu aveam cum să îl urc singur și l-am primit. Este muntele generozității pe care îl urcăm împreună, ca să repornim vieți și să readucem bucuria atât în Nepal, cât și în inimile noastre, ale tuturor”, a declarat presei Alex Găvan.

Pe 17 iulie urmează să aibă loc o nouă inițiativă comunitară de strângere de fonduri, lansată de jurnalista Iulia Ilie: o sesiune de 100 de minute de ZUMBA ® caritabilă, la Pitești, în sala de sport a Universității. Sesiunea va începe de la ora 19.00 și va fi susținută de antrenorii Alexandra Tomulescu și Ionuț Iordache. Banii strânși din biletele de intrare, în valoare de 25 de lei de persoană, vor fi donați pentru #joy4nepal.


Toți banii vor ajunge la oamenii aflați în nevoie, din Nepal, prin intermediul unor proiecte de reconstrucție gestionate de organizația Kharuna-Shechen, fondată de reputatul autor Matthieu Ricard. Vor fi finanțate activități de reconstrucție în comunitățile izolate și afectate de cutremur, precum refacerea de școli, dispensare, surse de apă potabilă. De asemenea, vor fi susținute crearea de rețele locale și dezvoltarea unor lideri locali, inclusiv femei, care să poată prelua și duce mai departe activitatea de reconstrucție, împiedicând astfel apariția unei dependențe de asistența externă. În funcție de nevoi, până la 25% din fonduri pot finanța intervenții de urgență.

Banii din donații nu vor finanța cheltuieli administrative, deoarece campania de strângere de fonduri este derulată pro-bono, cu implicarea unor persoane și a unor companii din România care au vrut să contribuie, iar Karuna-Shechen are toate costurile administrative acoperite de un finanțator propriu.

Campania ”Bucurie pentru Nepal”/ ”Joy for Nepal” a fost lansată pe 19 mai 2015, ca răspuns la tragedia care s-a produs în Nepal începând cu cutremurul din 25 aprilie, care l-a surprins pe Alex Găvan în Tabăra de Bază de pe Lhotse/ Everest. Pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal vor fi publicate rapoarte de activitate pentru a urmări în mod transparent utilizarea fondurilor și progresele realizate.

* Suma alocata donatiilor prin SMS este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Orange si Telekom Romania Mobile pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA. Campanie prin SMS desfasurata cu sprijinul Orange, Telekom Romania Mobile, Vodafone si ARC.

×
Subiecte în articol: Alex Gavan
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close