Antena 3 CNN Actualitate Imagini cutremurătoare care arată dezastrul de pe munții României. „Tăierile ilegale de păduri sunt cancer!”

Imagini cutremurătoare care arată dezastrul de pe munții României. „Tăierile ilegale de păduri sunt cancer!”

Imagini cutremurătoare care arată dezastrul de pe munții României. „Tăierile ilegale de păduri sunt cancer!”
Sursa foto: Foto: Alex Gavan / Facebook
25 Feb 2016   •   17:15

Alpinistul Alex Găvan a postat pe pagina de Facebook imagini cutremurătoare cu dezastrul lăsat în urmă, pe munți, de defrișările ilegale de păduri. Alex Găvan, în calitate de consilier al ministrul Mediului Cristiana Paşca Palmer, a survolat zone cu tăieri din munții Făgărașului, Piatra Craiului, Bucegi, Iezer Păpușa și Leaota.

Muntii mei iubiti au cancer. Muntii nostri au cancer. Un mare cancer a carui cauza suntem chiar noi, oamenii, si la a carui extindere contribuim din plin. Prin neimplicare, prin ignoranta, prin lipsa de educatie, prin lipsa de compasiune. Prin egoism si prin faptul ca prea putin ne asumam sa lasam o lume mai buna decat cea pe care am gasit-o. Credem ca totul ni se cuvine, aici si acum. Am survolat ieri zone cu taieri de paduri din muntii Fagarasului, Piatra Craiului, Bucegi, Iezer Papusa si Leaota, impreuna cu ministrul mediului, Cristiana Pasca Palmer si Alexander von Bismarck, director executiv al Environmental Investigation Agency. Taierile ilegale de paduri sunt cancer, iar toleranta pentru ele trebuie sa fie zero. Zero”, a scris Alex Gavan, pe Facebook.

VEDEȚI MAI MULTE FOTOGRAFII ÎN POSTAREA DE MAI JOS sau direct pe Facebookul lui Alex Gavan

 
Muntii mei iubiti au cancer. Muntii nostri au cancer. Un mare cancer a carui cauza suntem chiar noi, oamenii, si la a...

Posted by Alex Gavan on 24 Februarie 2016


Ministrul Mediului a vorbit de asemenea despre acest cancer al tăierilor ilegale. "Pădurile României sunt pline de răni. Lucrurile acestea nu s-au întâmplat peste noapte. Este foarte important să ne gândim la ce facem de acum încolo să stopăm acest cancer. La Ministerul Mediului una dintre viziuni este să schimbăm un pic paradigma. Până acum s-a mers pe ideea că mediul este o barieră împotriva dezvoltării. Eu văd altfel lucrurile și, ca atare, există loc să folosim patrimoniul natural ca resursă și ca motor de dezvoltare. Dispariția pădurilor afectează valoarea economică, socială și modul de viață al comunităților. Consider că pădurile au o importanță foarte mare prin funcția lor eco-sistemică, socială, de relaxare, de poezie, de literatură și prin funcția lor economică", a afirmat Pașca-Palmer.

×
Subiecte în articol: Alex Gavan Ministerul Mediului
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close